Помните ли предизвикателството с ледената кофа, което заля интернет преди години? Тогава стотици знаменитости, сред които актьори, музиканти и дори политици, заливаха главите си с ледена вода и се предизвикваха един друг да правят същото. Ледената кофа вече е в миналото и сега на преден план излиза #BottleCapChallenge. Целта е с много прецизен ритник със завъртане да се отвинти капачка на бутилка. Десетки знаменитости вече се включиха. Сред тях е и актьорът Джейсън Стейтъм.

За разлика от предизвикателството #IceBucketChallenge, тук няма някаква благотворителна мисия. Участниците просто желаят да демонстрират възможностите си.
Създател на предизвикателството е майсторът на бойни изкуства Фараби Давлетчин, който пръв показа как може да свали капачката, без да бутне бутилката. Той обаче го нарече #FaraKicksChallenge и за разлика от самото предизвикателство, името не успя да се задържи.

Тагът #BottleCapChallenge беше въведен от дизайнера Еролсон Хю, който пръв последва примера на Фараби Давлетчин.

От там насетне манията се разрасна и все повече хора се включват.

И докато всички други качват видеа как успяват в предизвикателството, Раян Рейнолдс, в типичния си стил (човекът все пак е Дедпул!), качи много забавно видео как се проваля:

Предизвикателството е още в началото си. Без съмнение в следващите дни манията ще се засили и все повече хора, известни или не, ще се опитат да демонстрират това впечатляващо умение.