Рапърът Еминем, носител на безброй награди MTV и Грами, както и на Оскар, спечели още едно признание за творчеството си - стана част от легендарната Зала на славата на рокендрола.

Шестчасовото събитие по представяне на новите членове се състоя на 5 ноември в Лос Анджелис. Освен белия рапър, в Залата на славата бяха приети още Дюран Дюран, Eurythmics, Лайънъл Ричи, Доли Партън и др.

Менторът на Еминем Др. Дре го представи преди той да се качи на сцената.

Снимка: Getty Images

"Мисля, че бях високомерен през онези години: "За да си добър рапър, трябва да си черен", каза Дре. "Но след като се запознах с него, бях сигурен. Хората около мен се съмняваха, но аз вярвах."

Еминем се появи с черно яке, качулка и очила, които му потрябваха, за да прочете речта си, която е написал на ръка.

Снимка: Getty Images

Словото му се оказа пълно с благодарности към над 100 звезди от историята на хип-хопа.

Рапърът от Детройт четеше имената на хората, които са му повлияли в продължение на почти четири минути. "Нямаше да ме има днес, ако не бяха те. Моето училище беше рапа и тази нощ е толкова моя, колкото и тяхна."

В публиката бе и дъщеря му Хейли Джейд.

"Хейли, запуши си ушите. Наркотиците бяха наистина яки, но аз прецаках всичко между нас.", пошегува се рапърът за 2007 г., когато за малко умира от свръдоза успокоителни.

Стивън Тейлър от "Аеросмит" и Ед Шийран се появиха на сцената, за да помогнат на Еминем с припевите на хитовете му "Sing for the Moment" и "Stan".

Вижте откъс от церемонията във видеото по-горе.