Еминем е водеща фигура в музикалната индустрия вече над 20 години, като определено се отличава с нестандартните си текстове и провокативно поведение. Цитатът “Mom’s spaghetti” е част от хита му "Lose Yourself", за който той има "Оскар" за най-добра оригинална песен. Самото парче е обвързано с филма му "Осмата миля" (8 Mile), в който се разкрива живота на Маршъл Матърс - момчето преди пълните концертни зали и милионите фенове.

През годините обаче въпросният цитат е използван многократно за т.нар. мемета (memes).

via MEME

Това, разбира се, не се възприема негативно от Еминем, а му дава повод да се докаже като нетрадиционната личност, като подходи с ирония, давайки именно това име на ресторанта си - "Mom's spaghetti".

Ресторантът отваря врати днес, 29 септември в родния му град Детройт. Менюто вече е изготвено, а рекламите вървят по националната американска телевизия и радио. Обявен е също така и телефонен номер за резервации, като едни отиват да опитат интересната храна, а други с надеждата, че може би ще срещнат идола си на откриването.

Специално за всички най-големи почитатели на Еминем, или както той ги нарича “Stans“, ще има и магазин. Името му е "The Trailer” и също не е избрано случайно. Във филма “Осмата миля” Еминем живее в “trailer park“, което е зона, оборудвана за подвижни домове.

Снимка: Getty Images