Когато преди 19 години Ед Шийрън е записвал музиката за неизвестния за феновете албум „Spinning Man“, изпълнителят не е подозирал, че един ден копие от албума ще струва цяло състояние. Забравеният компактдиск беше продаден за сумата от 60 000 паунда.

Снимка: Getty Images

Шийрън записва музиката когато е на 13 години, припечелва като уличен музикант и спи на дивана в къщата на свои роднини.

След като преживява несподелена любов, Шийрън опитва да излекува разбитото си сърце като записва няколко песни.

В биографията си от 2014 г. музикантът споделя:

През 2004 г. записах първия си албум. Нарекох го „Spinning Man“ (Въртящ се човек) заради една картина, която имаше баща ми. Сам записах дисковете и направих обложките. Има 20 копия от албума и 19 от тях са у мен. Не ми се иска никой да го чува.

Снимка: Getty Images

Сега вече става ясно къде е 20-ото копие на албума. Младият Ед Шийрън го е подарил на приятел на роднините, у които е живял. Дълго време дискът вероятно е стоял в някой шкаф, преди да се появи на търг.

Организаторите на търга признават, че са очаквали да има голям интерес към диска, но резултатът е надминал очакванията им. В албума има 14 неизвестни песни на Ед Шийрън, с които той не се гордее, но със сигурност ще представляват огромен интерес за феновете му.

Ед Шийрън ще пристигне за концерт в България през август 2024 г. Новината нямаше как да бъде посрещната кротко. Масовата истерия за купуване на билети доведе до много бъгове в системата. Някои хора дори предпочетоха да си купят билети за съседна Румъния, вместо да чакат на виртуална опашка в Бълагрия.