Поп звездата Ед Шийран разкрива как неговата "силно пристрастяващата се личност" го е накарала да злоупотребява с големи количества храна и алкохол в началото на успеха му като музикант.

"Целият съм покрит съм с татуировки и не правя нищо половинчато", признава звездата. "Така че, ако ще пия - не виждам смисъл да пия чаша вино - бих предпочел направо две бутилки", казва Шийрън.

"Ако изпиете чаша вино, това вероятно няма да ви се отрази на следващия ви ден. Но след две бутилки вино вероятно може да се чувствате доста тъжен", допълва певецът.

Говорейки пред онлайн събитие за тревожността и благополучието, музикантът заявява, че е страдал от панически атаки и е мразил начина, по който изглежда, след като станал известен.

Той чувства, че заради проблемите си е ударил дъното по време на световното си турне през 2014-15 г.

Снимка: Getty Images

"Питах се: "Какъв е смисълът?". Мрачно, от рода на: "Защо съм тук? Какъв е смисълът?", споделя той. 

Музикантът е изключително благореден на съпругата си Чери и по-здравословния начин на живот, който му е показал, за да му помогне да обърне живота си в по-добра посока.

"Тя тренираше много, така че започнах да тичам с нея. Тя се хранеше доста здравословно, така че и започнах също да се храня здравословно. Тя не пиеше толкова алкохол, така че започнах да не пия и аз", споделя той. "Мисля, че всичко това промени нещата."

Снимка: Getty Images

"Смятам, че неща като захарта, сладкишите, нездравословната храна, кокаинът и алкохолът те карат да се чувстваш добре, колкото повече ги употребяваш, но това е най-лошото нещо, което можеш да направиш за себе си", казва Шийрън.

Ед Шийрън споделя и подробности за оттеглянето си от музиката и защо се е захванал с рисуването по време на пространното интервю с автора на документални филми Джеймс Себастиано Младши - вижте повече във видеото по-долу.