Дария Симеонова, изпълняваща главната роля във филма на Зорница София „Майка“, сподели впечатленията си от фестивала в Индия, където лентата бе представена.

„Последен ден на International Film Festival of India. Беше страхотно! Цветно, шумно, щуро… Срещи, хора, кино-творци от целия свят, развълнувана публика… Всеки ден някой ни разпознаваше и поздравяваше, защото беше гледал филма „Майка“. Първият ми фестивал в живота… Беше запомнящо се! Благодаря, Зорница София! За самата Индия ще Ви разказвам друг път. Сега си лягам изтощена и с пълно с впечатления и емоции сърце!“ – написа актрисата в Инстаграм.

Филмът “Майка” бе представен за първи път пред българска публика на 17 ноември в зала 1 на НДК, при откриването на „Киномания“.

„Още няколко фестивала и филмът тръгва по кината на 13 януари за среща с всеки, които иска да го съпреживее“ – написа тогава Дария Симеонова.

„Майка“ бе българската кандидатура за наградите "Оскар", но Американската филмова академия обяви, че филмът не отговаря на изискването за по-малко от 50% английска реч.

Затова на 23 септември Комисията по подбора на българска номинация реши българското предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм да бъде филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“.

Дария Симеонова, която участва и в сериала "Мен не ме мислете", се омъжи на 9 септември т.г. Повече по темата вижте тук: