Фронтменът на Depeche Mode Дейв Геън, който не беше фен на общите проекти, се присъедини към нов проект, наречен Humanist, с песента „Shock Collar.“ Дейв пее сред въртящи се китари и електрически барабани, докато го обливат мигащи червени и сини светлини. Песента ще излезе в първия албум на Humanist, който трябва да е на пазара на 21 февруари.

Humanist е нов проект на Роб Маршал, който свири на китара с Exit Calm. Другите гости, които се включват в записите, са музикантите Марк Ланеган, Рон Сексмит, Марк Гарднър и Джоел Кадбъри. 

„За мен беше удоволствие да ме поканят за участие в хуманистичния проект на Роб“, споделя Геън. „Марк Ланеган ме попита и веднага ми хареса идеята. Той е звяр! Заснехме видеоклипа за няколко дни в Ню Йорк."

Идеята за проекта идва след излизането на The Living Room - документален филм за певеца Гавин Кларк (вокалист на Sunhouse, Clayhill и UNKLE), чийто мениджър е работил и с Роб Маршал. В деня след като изгледал филма, той научил, че Кларк е се е самоубил, което го накарало да поиска да запише албум с песни, посветени на тленността на хората.  След това поканил различни певци, като ги помолил да напишат своя собствена мелодия и текстове.