Брус Дикинсън запя „Ерген деда" на чист български език под съпровода на кавала на Теодосий Спасов. Музикантът излезе на сцената на зала 1 на НДК в събота и в неделя вечерта с „Концерт за група и оркестър от Джон Лорд и музиката на Deep Purple“.

Изпълнението на популярната фолклорна песен от Петър Льондев беше голямата изненада, коментираха фенове на рок музиката. Големият български кавалджия беше специално поканен от групата за това шоу, за да изпълни рок версия на „Ерген деда", но до последно не се знаеше, че ще звучат и вокалите на Дикинсън, пише БТА.

Вечерта започна с 50-минутен „Концерт за група и оркестър" от Джон Лорд, в който кратко соло имаше Брус Дикинсън. Програмата продължи след антракт, в който пиесата Bourrée, последвана от две авторски песни на Брус Дикинсън – Tears of Dragon и Jerusalem. Кулминацията на вечерта бяха няколко от вечните класики на Deep Purple – Pictures of Home, When a Blind Man Cries, Hush, Perfect Strangers. Бисът беше със Smoke on the Water. 

Освен фронтмена на Iron Maiden и симфоничния оркестър „Кантус фирмус“ с диригент Пол Ман, на сцената бяха също Таня О’Калахан (Whitesnake) - бас китара, Джон О'Хара (Jethro Tull) - клавишни, Кайтнер Зи Дока (Ian Paice Band) - китара, Бернхард Велц - барабани (Ian Paice).

Концертите в София са част от турне, което минава през Букурещ, Сараево, Загреб, Любляна и Оломоуц, както и няколко от големите мегаполиси в Бразилия.