Изпълненото с приключения детство на Галина Малина ражда историята на Борко и Галка, а във втората книжка от поредицата „Борковите патила. Звездни капитани”, нашите малки приятели ще изпълнят детските си мечти. Със своя жив текст и прекрасни илюстрации книжката ни пренася в изключително пъстрия и богат свят на мечтите на Галка.

По случай 2 април, Празника на детската книга, издателство „Инфодар” подарява на малките си читатели новата детска книжка на автора Галина Малина – „Борковите патила. Звездни капитани”.

След ваканционните премеждия на село при баба и дядо и връщането към семейните ценности, нашите приятели Борко и сестричката му Галка ще открият нови приятели в пътешествието си сред звездите. Този път въображението на автора ще ги отведе на непознати и приказни места. Звездичката от мечтите на Галка ще изпълни съкровените молби на нашите герои. Тя ще ги отведе първо при новата им приятелка Ани. Ани е мило дете, което живее в детски дом. Благодарение на добрите сърца на Борко и Галка и магическата сила на тяхната звездичка Ани ще намери нов дом. След това децата ще се запознаят с Дори – различен, но много симпатичен, гост от друга планета. Дори идва в сънищата на Атанас от Борковия клас – състрадателни и готови винаги да помогнат, Борко, Галка и новата им приятелка Ани ще убедят своята звезда да открие и да доведе Дори, за да видят поне за миг усмивка на лицето на Атанас. Дори ще им покаже свят непознат, с много игри и приключения в облаците и под слънчевите лъчи. А нашите малки звездни капитани ще научат и как да летят със самолет. Техният добър приятел чичо Тед, който е пилот на самолет, ще ги запознае с тази чудесна професия. 


За автора >>

Автор на поредицата „Борковите патила” е Галина Малина (псевдоним на Галина Нилсен). Изпълненото с приключения детство на Галина Малина ражда историята на Борко и Галка , а във втората книжка от поредицата нашите малки приятели ще изпълнят детските си мечти.

Най-добре се чувствах в моя собствен свят, изтъкан от мечтите и въображението ми... Искаше ми се някой ден, като порасна, да излетя като Юрий Гагарин в небето и да видя необикновеното.” Тези думи, споделени в интервю по повод номинацията за наградата „Бисерче вълшебно” 2014, разкриват най-добре идеята зад новите приключения на Борко, Галка и техните нови приятели – Ани, звездичката от мечтите на Галка и извънземния Дори.

„Обичам красотата във всичките й форми, както и трудолюбивите, почтени хора. Книжката е вдъхновена от незабравимото ми детство при баба и дядо на село. Там имаше много храсти с малини, а често към името ми добавяха „малина”, защото има рима – така се роди и идеята за дебютната ми детска книжка и псевдонима, чрез който да се представя пред малките ми читатели.”, споделя още Галина Малина.

От 13 години Галина Малина живее в Съединените щати, където се занимава с изключително творческата работа на интериорен дизайнер и специалист по аранжиране на цветя. С България винаги, винаги ще я свързват спомените от детските години и носталгичната привързаност към близките и безкрайно красивата ни природа.


За илюстратора >>

Борко, Галка, Ани, звездичката и извънземният Дори оживяват и благодарение на безспорния талант и всеотдайност на детския илюстратор Ралица Мануилова, която мигом „прочете” между редовете виждането на Галина Малина за нейните дечица и създаде в най-малките детайли изпълнената с нови и интересни герои, с полезни знания, сърдечни взаимоотношения и неспиращи приключения атмосфера на „Борковите патила. Звездни капитани”.

Ралица Мануилова е носител на наградата за илюстрации на детска книжка „Константин Константинов” 2008 .

Първата книжка от поредицата „Борковите патила” е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно 2014”.

От ИК „ИнфоДАР”
Цена 5,99 лв.