Адел отложи резиденцията си в Лас Вегас буквално часове преди първия концерт. „Съжалявам, но шоуто ми не е готово“, обяви звездата през сълзи в ново „Инстаграм“ видео. За часове публикацията на даровитата певица събра близо 9 млн. преглеждания и 70 хил. коментара.

„Половината ми екип е с ковид и е невъзможно да довършим шоуто“, добавя британската певица. Друга причина за отлагането на поредицата от концерти е „забавянето на доставки“ вероятно с реквизит за сценичното представление.

Адел се извини и на феновете си, които пътуват от дълги разстояния, за да присъстват на концерта й. „Ще насрочим нови дати, правим го в момента. И ще довърша шоуто. Искам да го направя, както трябва да е, но просто ни се насъбра много и не е готово“, разяснява ситуацията тя.

Изявлението на певицата 24 часа преди първия концерт предизвика много полюсни коментари в социалните мрежи. Редица фенове подкрепят решението на звездата и желаят бързо оздравяване на екипа й. Други, тръгнали да пътуват, за да видят своята любимка, бяха доста крайни в изказванията си, твърдейки, че случващото се е „непрофесионално“.

Някои се запитаха как е възможно ковид инфекцията да повали точно екипа на Адел – звездата, която настоявала целият й екип да бъде ваксиниран, както и всеки зрител в залата.

Резиденцията на Адел в „Caesar’s Palace“ трябваше да се състои от 24 концерта от 21 януари (днес) до април. Цените на билетите варираха от 60 до 500 паунда, като очакваните приходи на британската изпълнителка надхвърляха 550 хиляди паунда на концерт.

Адел не е излизала на голямата сцена отдавна, като това щяха да са първите й живи изпълнения за публика от 5 години насам. Резиденцията в Лас Вегас заедно с два концерта, които трябва да се проведат това лято в Лондон, са единствените събития, чрез които звездата ще промотира най-новия си хит албум „30“.