Адел продължава да радва своите фенове с новия си албум „30“. Британската певица представи видеото към втория сингъл от тавата - парчето „Oh My God“ („О, Боже мой“), което към момента е второто най-слушано от „30“ в стриймнг платформите след пилотния сингъл „Easy On Me“.

Снимка: YouTube/@Adele

Първоначално звездата неофициално бе обявила, че ще представи с видео песента „I Drink Wine”, но преди дни се оказа, че е променила решението си.

За разлика от повечето песни в албума „30“, „Oh My God“ впечатлява със своя R&B ритъм и денс-поп елементи. Лирически песента предствавя конфликта между желанието на Адел за нови романтични срещи след развода и страха, че това е „грешно“ и би имало своите последствия, тъй като тя е лесно разпознаваемо лице.

„Става въпрос за първия път, когато излязох от дома си след като тревожността и други такива неща започнаха да утихват“, каза Адел за „Audacy“.

Снимка: YouTube/@Adele

Навършвайки 30 години, тя разказва, че се е страхувала да излиза на срещи. При един от първите си флиртове след развода със Саймън Конеки тя си спомня да казва: „Извинявай, омъжена съм“. А приятелките ми бяха като „Не, не си“. И аз казах „А, да. О, Боже мой“.

Във „Oh My God“ виждаме променената Адел, пееща на сцена на кабаре с ефектно осветление, заобиколена от множество танцьори. Британската изпълнителка впечатлява със стила си, който е дело на талантливата Джейми Мизрахи.

Като основен метафоричен образ във видеото е представена ябълката – символ на греха. Адел е заобиколена от множество ябълки, като във финалния кадър решава на отхапе една от тях.

Снимка: YouTube/@Adele

Черно-белият видеоклип е режисиран от Сам Браун, с когото Адел работи за втори път. Негово дело е и видеото към хита „Rolling In The Deep“ от 2010 г.

Снимка: YouTube/@Adele

Първата седмица след премиерата на дългоочаквания албум „30“ песента „Oh My God“ се изстреля на трето място в класацията на „Билборд“, макар и без видео. Дали можем да очакваме да триумфира под номер едно с видео реализация – предстои да разберем!