Вярно е, че не от всяко дърво става свирка. Но вярно е и още нещо – талантът е 1%, а останалите са труд. Хайде да видим способни ли сте да развиете вашия писателски талант и дали притежавате хъса, умението и знанията, за да го постигнете. Има някои златни максими, които ако отговарят на вашия усет към перото, категорично ви поставят в графата добър писател:

1. Непоколебима концентрация

Необходимо е да притежаваш или възпиташ умение да игнорираш всякакви външни дразнители, да ангажираш цялото си внимание и да се концентрираш върху темата, която предстои да опишеш.

2. Защитавай позицията си и бъди уверен

Писането е твое избрано амплоа и като такова, ти трябва на първо място да вярваш в себе си и в качеството на твоята работа. Отстоявай сърцевината на идеята, сюжета или посланието в текста. Бъди убеден в това, което пишеш. Критики и неодобрение винаги ще има, но това не бива да те спира или да ти внушава чувство за непълноценност. Не са малко големите световни писатели, които са се сблъсквали в началото на своята кариера с трудности и неразбиране, но с упоритост и устояване на позициите си са доказали своя безспорен талант.

Странните, но и чаровни привички на писателите >>