Готови ли сте да се потопите в завладяващия свят на филма Методът „Уилямс“? Тази биографична драма, режисирана от Рейналдо Маркъс Грийн, с участието на Уил Смит, ни отвежда на пътешествие през живота на Ричард Уилямс - бащата на тенис легендите Винъс и Серина Уилямс.

Със завладяваща сюжетна линия и изключителна актьорска игра, Методът „Уилямс“ ни дава възможност да надникнем в живота, решителността и вярата, която Ричард Уилямс е имал в способностите на дъщерите си. Филмът показва как той се противопоставя на всички шансове, преодолявайки препятствията и насочвайки дъщерите си да се превърнат в две от най-успешните тенисистки в историята на спорта.

За 13-та поредна година bTV Cinema представя „Месец на Оскарите”. На 26 февруари каналът ще излъчи "Методът "Уилямс" с участието на Уил Смит. 

Предлагаме ви 10 любопитни факта за филма "Методът "Уилямс", които може да не знаете.

1. ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ПРОДУЦЕНТИ

Тенис легендите Винъс и Серина Уилямс са не само образи в самия филм, но и участват в създаването му като изпълнителни продуценти, предоставяйки своя поглед и реални преживявания.

2. БОНУСИ

В знак на благодарност към актьорския състав Уил Смит разделя приходите си от филма в размер на 40 млн. долара между останалите актьори, като бонус за тях.

3. ОТ ЛЕВИЧАРКА В ДЕСНИЧАРКА

Сания Сидни, която е левичарка и никога преди не е играла тенис, е трябвало да се научи да играе като Винъс Уилямс, която е десничарка. Нейният изтощителен тренировъчен режим от понеделник до петък включвал строга диета и упражнения, както и много часове гледане на видеоклипове на Винъс, включващи нейни победи на големи турнири като US Open и Уимбълдън.

4. СПЪНКИ

Пандемия от COVID-19 създава много пречки за заснемането на продукцията. Една от тях е, че поради рестрикциите за публични събирания, репетициите между актьорите е трябвало да се случват онлайн в платформата за видеоразговори ZOOM.

5. ПРОПУСНАТ ШАНС

През февруари 2020 г. Лив Шрайбър е избран за ролята на треньора Пол Коен, но продукцията е спряна заради пандемията COVID-19. Снимките са възобновени през октомври 2020 г., но Шрайбър вече не е бил на разположение, затова го зменя актьорът Тони Голдуин.

6. НОМИНАЦИИ

"Методът „Уилямс“ е четвъртия биографичен филм, в който главната роля се играя от Уил Смит - след „Али“ (2001 г.), „Преследване на щастието“ (2006 г.) и „Сътресение“ (2015 г.). С изключение на последния той е номиниран за всички тях за „Оскар“ за най-добър актьор.

7. В РОЛЯТА НА СЕРИНА

Деми Сингълтън, която играе ролята на Серина Уилямс във филма, признава, че това не е за първи път. През 2019 г. Сингълтън отново влиза в образа на Серина в рекламата за Супербоул на приложението за запознанства Bumble.

8. АДАШИ

Във филма "Методът „Уилямс“ звукорежисьор и звуков дизайнер е Ричард Кинг, който носи огледално изписаните имена на бащата на тенис легендите Винъс и Серина Уилямс, Кинг Ричард.

9. ВДЪХНОВЕНИЕ

Уил Смит си спомня, за едно интервю, което е гледал в реално време, на почти 14-годишната Винъс, в което Ричард Уилямс защитава дъщеря си от нападателен журналист. Той си спомня, че изражението на лицето на малката Винъс се е врязало в сърцето му. Това интервю променило начина по-който възпитава и отглежда децата си. Оттогава Ричард Уилямс е огромно вдъхновение за Смит и ролеви модел за баща. Затова, когато получил предложението за ролята на Ричард Уилямс, дори не се замислил, а веднага приел. Уил Смит разказва, че е искал да покаже на света „баща, който защитава дъщеря си“.

10. 100 ЧАСА

За да влезе в ролята на Ричард Уилямс, Уил Смит е изгледал над сто часа интервюта и документални филми за бащата на легендарните тенисистки. 

„В някои отношения той много прилича на баща ми. Разбрах какво означава да се чувстваш брутализиран от света и да имаш мечта, в която никой освен теб не вярва, но ти няма да позволиш това да те спре към постигането ѝ”, споделя Уил Смит за ролята си на Ричард Уилямс.