Един от най-обичаните български актьори днес празнува своя рожден ден - Юлиaн Вергов отбелязва своите 52 години. 

"Бъди честит!" написаха по повода от театър "Иван Вазов". 

Освен в театъра, Вергов има роля и в телевизионния сериал „Тя и той“ по bTV. През 2010 г. се снима и в „Стъклен дом“ в ролята на безскрупулния Николай. През 2012 г. играе г-н Савов в „Революция Z: Секс, лъжи и музика“. Може да се потопите отново в атмосферата на този сериал през лятото по bTV. Сериите може да гледате и на bTV Plus. 

Снимка: Диляна Флорентин

И ако ви липсва да виждате красивите му сини очи по-често, причината не е суета. Просто актьорът  има проблем със светлината, заради светлите си очи. Освен това слънчевите очила са му фетиш. 

Това не му пречи да е известен сред феновете си като актьорът с прелъстителните очи.

Тях не може да смени, но за култовата си ролята на Иван Вазов в пиесата "Народът на Вазов" сменя цвета на косата си. Освен че я боядисва, през лятото изчита много книги за поета. Постановката "Народът на Вазов" от Александър Секулов е една от най-гледаните в Народния театър. Различното е, че Иван Вазов е показан в друга светлина "Като човек, а не като монумент" - споделя Вергов в предаването "Тази сутрин".  

По повод 172-годишнината от раждането на Патриарха на българската литература бяха раздадени 172 копия на пиесата, подписани от актьора. 

Преди Иван Вазов обаче е...МЕИ

Вергов учи 4 години там, след което, на 28 години се захваща с актьорската професия. Майка му в началото била много против, но само можем да сме благодарни на бунтарския характер на Юлиан, който просто обича да сбъдва мечтите си. 

Сбъдната мечта за него е и да работи със Стивън Сийгал, Мила Йовович и Вини Джоунс. 

А като баща вижда продължението на своите мечти в лицето на дъщеря си Алена. Тя отдавна тръгна по стъпките на баща си, а една от култовите й роли е във филма "Петя на моята Петя". 

Снимка: facebook.com/julianvergovnet

Често в интервюта признава, че Ирина - майката на Алена, е неговата голяма любов. Отказват се да се оженят 4 часа преди записания час в гражданското. И двамата са на мнение, че не подписът, а чувствата свързват хората. 

Най-голямата тръпка за него обаче си остава сцената. 

Честит рожден ден, г-н Вергов! Нека очите ви се радват само на добри неща и хора!