Често споменаваме Голди Хоун заради връзката ѝ с актьора Кърт Ръсел – двамата разбиват клишетата за краткотрайните холивудски връзки. По-малко известно е обаче, че актрисата се е борила с депресията като по-млада и то в годините, когато е била на върха на славата си. Тя разказа повече за това в предаването „Добро утро, Британия“.

„Когато бях млада, усетих, че изпадам в депресия“, сподели тя. „Бях на 21 и започвах да се издигам към славата, а не го исках на всяка цена. Много се депресирах, не можех да излизам от вкъщи. Беше нещо, с което да се боря – ходих на доктор, ходих на психолог.“

Снимка: Getty Images

През 60-те години актрисата, която днес е на 75 години, заминава за Калифорния, за да преследва кариера като танцьорка. През 1966 г. получава първата си телевизионна роля и това отваря вратите на Холивуд пред нея. Но вместо да се зарадва, младата жена започва да се страхува.

Снимка: Getty Images

„За съжаление не исках това да се превръща в голяма работа“, разказа тя. „Исках да си се прибера у дома. Нямах някаква мания за величие, а бях реалистка. Проблемът е, че започнах като танцьорка и това твърде бързо се промени.“

През 1970 г. актрисата получава номинация за наградата „Оскар“, но не присъства на церемонията и когато печели, вместо нея на сцената излиза Ракел Уелч.

Снимка: Getty Images

С помощта на специалисти младата актриса успява да се пребори с мрачните мисли и продължава кариерата си, благодарение на която добива огромна популярност в Холивуд.

Може би най-хубавото нещо, което ѝ се случва през това време, е срещата ѝ с 5 години по-младия Кърт Ръсел. Двамата са се запознавали и преди това, когато тя е била на 21, а той само на 16, но заради възрастовата им разлика нищо не се е получило. Следващата им среща е през 1983 г., когато тези 5 години не изглеждат толкова много и двамата започват да излизат.

Снимка: Getty Images

Макар да са заедно вече почти 40 години, Голди и Кърт не са сключили брак и нямат намерение да го правят, но въпреки това са символ на идеалното семейство. Нищо от това обаче нямаше да може да се случи, ако актрисата се беше поддала на депресията, вместо да потърси помощ.

„Всеки от нас може да има различна причина да се чувства зле, депресиран или нервен“, каза още тя. „Ако сме нещастни, трябва да можем да се престрашим да идем на доктор. Не се срамувайте. Психическото здраве е нещо реално.“