Звездата от хитовия сериал "Еуфория" е сред 30-те души, които са били задържани от полицията за участие в пропалестински протест преди гостуването на американския президент Джо Байдън в "Късното шоу на Сет Майерс" в Ню Йорк на 26 февруари, съобщава "Варайъти".

След запитване от страна на журналисти, относно участието на Шафър, говорител на нюйоркската полиция е заявил, че "общо 30 лица са били задържани след демонстрация на площад "Рокфелер" 30". На тях са били издадени и призовки за незаконно навлизане на чуждо имущество.

25-годишната актриса е протестирала заедно с организацията "Еврейски глас за мир". Шафър е била заснета с тениска с надпис "Прекратяване на огъня сега", визирайки продължаващата война между Израел и "Хамас".

Снимка: Getty Images

В публикация в Инстаграм с участието на Шафър организацията "Еврейски глас за мир" заяви мисията на протеста.

"Смъртоносната външна политика на Байдън финансира и подхранва геноцида в Газа. 50 протестиращи бяха арестувани от нюйоркската полиция и "Сикрет сървис", гласи постът.

"Президентът трябва да започне да се вслушва в американския народ - а не в крайнодясното израелско правителство, което безразборно бомбардира населението на Газа, унищожавайки 70% от инфраструктурата, включително болници, университети и електропреносни мрежи", гласи още съобщението.