Освен че са известни, за много от тях се твърди, че са далечни потомци на крале и кралици. Вижте кои са звездите, в чиито вени тече синя кръв...

Анджелина Джоли

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актрисата е родена в Лос Анджелис, Калифорния. Родителите й са Джон Войт и Марчелин Бертран. Кръвта й е смесена – дядо й от страна на майка й е с френско-канадски корени, а жена му с холандско-немски корени. Това е и причината да се твърди, че по майчина линия Анджи е потомка на френския крал Филип II, който управлявал от 1180 до 1223 година. Той превърнал Франция от феодална държава в една от най-силните в Европа.

Брад Пит

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Какво звездно кралско семейство само! За актьора и съпруг на Анджелина Джоли също се твърди, че във вените му тече кралска кръв по майчина линия. Той пък е свързан с крал Хенри II, управлявал Англия от 1154 до 1189 година. Той е бил женен за Елинор Аквитанска – богата и властна жена, която преди това била омъжена за френския крал Луи VІІ.


Джони Деп


Предаването на BBC “Who Do You Think You Are?” прави сериозна връзка между актьора от „Карибски пирати” Джони Деп и кралица Елизабет II. Шоупрограмата изследвала потеклото на актьора отпреди 500 години и остановила, че той и кралица Елизабет II имат общ прадядо. Той е потомък на брак отпреди няколко столетия, който не бил официално записан в архивите.


Хилари Дъф


Оказва се, че и актрисата Хилари Дъф е свързана с кралица Елизабет II. Тя също е евентуална роднина на крал Едуард III, управлявал Англия от 1307 до 1327 година, когато бил принуден да се откаже от короната си.


Ума Търман


Майката на актрисата Нена фон Шлебрюге има немски, шведски и датски корени. Вярва се, че самата Ума Търман има директна родствена връзка с Едуард I – крал на Англия от 1272 до 1307 година.


Том Ханкс


Прабабата и прадядото по бащина линия на актьора са емигрирали от Обединеното кралство, а майка му е с португалски произход. По майчина линия корените на звездата от „Форест Гъмп” могат да бъдат проследени до президента на САЩ Ейбрахам Линкълн. От друга страна се твърди, че Том Ханкс е свързан със средновековния крал на Англия Джон, управлявал от 1199 до 1216 година.

Хю Грант

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По майчина линия Хю Грант се свързва с английския крал Хенри VII. В родословното дърво на актьора от „Нотинг Хил” има и други знатни предци, което със сигурност прави кръвта във вените му синя.


Парис и Ники Хилтън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Богатите наследнички на хотелските вериги по цял свят имат норвежки, немски, италиански, английски и ирландски произход. По бащина линия, точно като Брад Пит, те са далечни роднини на Хенри II.