Фън Шуй е древна философска система за хармонизиране на доброто и злото, на Ин и Ян. Това е изкуство за красотата и намирането на баланс в заобикалящото ни пространство. В основата на Фън Шуй стои подреждането и аранжирането на вещи и предмети от бита по такъв начин, че разположението им да засили енергийните вълни на успеха, любовта и благоденствието. Ако имате нужда да подсилите благоприятната енергия в работата ви, ето основните стъпки, които трябва да предприемете според експертите на Фън Шуй спрямо работното си място:

1. Поставете бюрото си на правилното място

Най-добрият вариант е да поставите бюрото си срещу вратата на офиса си. Това е т.нар. "командваща позиция", която ви дава възможност да следите кой влиза и излиза през нея.  В случай, че нямате тази възможност, добра идея е да поставите малко огледало на бюрото си, така че да виждате добре отразяващата се в него входна врата. Според принципите на Фън Шуй тази позиция предлага защита на седящия на него и е символ на безбройните възможности, идващи към вас по време на кариерата ви.

2. Не претрупвайте работния си кът

След като веднъж имате поглед върху всички предстоящи възможности, е време да обърнете внимание на хаоса върху бюрото си. Най-важното правило е такъв да няма! Подредете вещите си, така че да се чувствате на първо място вие комфортно. Поставете рамка със снимка на любим за вас човек. Добре е в близот до бюрото си да поставите и фигурка, която да отговаря на вашия стил на работа. Колкото сте по-организирани, толкова по-добра ще е продуктивността ви на работното място. Изчистеното пространство пък ще даде възможност мисълта ви да потече леко и плавно и ще насърчи потока на положителната енергия.

3. Активирайте възможностите си за добра кариера

Според Фън Шуй най-предната част на бюрото ви е мястото за кариера. Важно е да пазите особено много това място от безпорядък. Хубаво е именно на тази позиция да сложите мотивационни цитати за успеха, щастието и благополучието. Цветът на това място е черният.

Продължава >>

4. Повишете креативността и творчеството

Позицията на творчеството върху бюрото е десният център. Амбициозните писатели е добре да поставят точно от тази страна вестник, списание или книга.  Ако сте човек на изкуството – скицник или нотен лист са добре дошли именно тук. За всички останали професии добра работа ще свърши и предметът от метал. Според Фън Шуй благоприятните за тази част на бюрото ви цветове са: белият, сребърният, златният и меденият.

5. Активизирайте ъгъла на просперитета

Задният ляв ъгъл на бюрото е ъгълът на просперитета. Целете се в това място, за да привлечете пари и изобилие. Това е чудесно пространство за растение. Ако не сте толкова еко ориентирани, помислете за поставянето на ценен предмет (като кристална ваза). Това би могло да бъде добро място за поставянето на компютър. Цветът, който ще ви помогне в активизирането на този ъгъл е лилавият.

6. Многофасетни кристали за успешни сделки

Според специалистите е добре да поставим в близост на работното си място многофасетни кристали. Те имат свойството да отразяват пълния спектър на дъгата. А това означава, че провокират всички възможности за рагръщане на пълния ни потенциал, талант и умения, на които сме способни.

7. Въздушни камбанки за безконфликтна атмосфера

Закачането на въздушни камбанки действа успокояващо и релаксиращо на атмосферата в офиса. Според експертите са достатъчни две-три камбанки, за да се тушират всякакви конфликти и напрежение.