Толкова много обичаме бирата, че ни се струва истинско прахосничество да я изхвърляме веднага щом изветрее. Ако и вие често сте попадали в подобна ситуация, то със сигурност разбирате защо ни се иска да я употребим, вместо да я излеем в канала. Добрата новина е, че бирата има множество приложения, за които вероятно много от вас не са и подозирали. Ето какво можем да направим с останалата ни малцова напитка.

1. Маска за изтощена коса

Домашната маска с бира е един от триковете, с помощта на които много жени възвръщат блясъка и здравината на косата си. Всичко, което трябва да направите е да използвате изветрялата бира като шампоан, след което да изплакнете. Без значение дали приложите този метод, или се спрете на по-сложна рецепта едно е сигурно – косата ви ще бъде по-силна и красива отвсякога.

2. Маска за лице

Смята се, че маята балансира pH нивата на кожата, което е изключително важно за добрия ѝ вид. Ако сте готови на експерименти, смесете малко известряла бира с един белтък, зехтин и обикновено кисело мляко и нанесете като маска. Ефектът ще бъде гарантиран.

3. Терапия за краката

Маята в бирата помага на загрубялата кожа да омекне, след което лесно и бързо да бъде отстранена. Алкохолът пък действа антисептично. В комбинация, тези две неща са всичко, което ви е необходимо за домашни спа процедури.

4. Готвене

Бирата е леко киселинна, което означава, че използвана като марината, тя ще направи месото по-меко и крехко. Единственото, което се иска от вас е да добавите зехтин и подправки по ваш вкус, и да накиснете месото за няколко часа.

5. Полиране на дървени мебели

Не се стряскайте ако някога се случи да разлеете бира върху холната си маса. Всъщност нанесена с мека кърпа, бирата ще придаде приятен гланц на дървените ви мебели.

6. Капан против насекоми

Снимка: Pinterest.com

Вероятно знаете колко е неприятно, когато нахални насекоми нападнат вас, приятелите, а понякога дори и вечерята ви, докато хапвате навън. Можете да избегнете този изправящ косите сценарий и то само с помощта на малко бира. Захарта в хмеловата напитка привлича летящите неприятели и спасява всяко парти под открито небе.

7. Подхранване на цветята

Ако вашата майка не го е правила, то със сигурност имате поне една приятелка, чиято майка се е възползвала от тази хитрина. Запомнете – за зелени и жизнени цветя през зимата поливайте с изветряла бира. Друго, което можете да направите е да полирате листата на любимците си с леко навлажнена кърпа – така те ще бъдат лъскави и красиви и ще радват както вас, така и околните.