Ако търсите истинско вдъхновение, защо не обърнете внимание на няколко простички навика, които са присъщи на оптимистите?

Ако бъдем честни, когато останеш без работа, справяш се със скорошна раздяла, останеш без пари или се бориш с ниско самочувствие, наистина имаш нужда от малко различна гледна точка - кое прави щастливите хора щастливи?

1. Те приемат трудностите

Да, правилно - това е важно, защото животът не е идеален. И няма да бъде. Вместо да се отчайвате и да мислите неща от типа "Защо все на мен?", по-добре приемете факта, че при всички е така. Когато животът ви изправи срещу трудности, слагайте боксовите ръкавици, излезте на ринга и се примирете, че ви предстои битка. По-силни сте, отколкото предполагате, но също и по-смели, отколкото вярвате.

 

 

2. Те приемат предизвикателствата

Част от това да приемеш трудностите включва и прегръщането на предизвикателствата, които вървят с тях. Такива винаги има, независимо дали ни харесва или не. Научете се да ги използвате за повече мъдрост - не само, че ще опознаете по-добре себе си, но и ще станете по-положително настроени. Може да сте негативни по цял ден, но това няма да премахне битката с проблемите. Когато се научите да намирате хубавото дори и в нещастието, ще разберете, че това не е толкова трудно, колкото изглежда. Междувременно ще се научите да цените нещата, които наистина имат значение.

 


3. Те се движат

Оптимистите не стават такива с мързел. Всъщност хората, които не правят нищо и не спортуват, са доста нещастни като цяло. Движението на тялото създава каскада от хормони, които пък произвеждат ендорфин и невротрансмитери в мозъка, които пък създават положително настроение. Бонусът е страхотно тяло, което най-вероятно също ще ви кара да се чувствате щастливи. Само 30 минути на ден е всичко, от което се нуждаете, за да повдигнете настроението си. Започнете с проста разходка - есента е перфектният сезон да излезете и да се поразходите.

 


4. Те не спят до обяд

 

Когато човек не се чувства добре, се опитва да спи колкото може повече, за да не се изправя срещу депресията. Знаете ли, че ако всеки ден наблюдавате изгрева, а още повече - ако сте навън и се упражнявате по същото време, е един от най-лесните начини да гледате по-положително на живота? Всичко това е свързано с хормона на име мелатонин, който "изпраща" тялото ви да спи и после го събужда. Когато спите до обяд, мелатонинът в тялото ви губи баланса си, а ако се случи това, реакцията на тялото засяга серотонина в мозъка - той пък отговаря за положителната нагласа. Най-добре е да ставате около 7 всяка сутрин (ако можете - и в 6), а да си лягате около 22:00 или 23:00 часа.


5. Не чакат животът им да се случи

 

Не на последно място оптимистите приемат живота какъвто е. Не чакат нещата да са идеални, за да намерят положителното в дадена ситуация, нито пък очакват всичко да е розово през цялото време. Те преслдват живота си, защото знаят, че си струва, а междувременно се забавляват. Да, дори и когато стане трудно.