Нова кола (1) или технологична джаджа (2) – това са от най-предпочитаните мъжки подаръци. В срещуположната графа са коледните пуловери с елени и вратовръзките. Направихме списък със 17 предложения, които се позиционират в златната среда. А както знаем, там винаги е най-доброто!

3. Гурме подправки

Във всяка кухня има сол и черен пипер, но ако искате животът наистина да е вкусен, е време да го поглезите. Hygge предлага екзотични подправки вмного стилни опаковки – семена нигела, малинова пудра, халапеньо на люспи, боровинков прах, смлени ванилови зърна, сол с манатарки и др. С куро пудрата (съставка в традиционната японска кухня) ще впечатлите и най-изтънчените кулинари.
Ценовият диапазон е 12-98 лв.

Снимка: thehyggeshop.com

4. Френска преса за кафе R2D2
Мъжете са луди по „Междузвездни войни”. Или поне голяма част от тях. Тази кафемашина е с ултра як дизайн. Малкото роботче, на което всички се радват, ще започва с положителните емоции още от сутринта, като прави добро, събуждащо кафе.
Цената й е около 40 долара.

5. „Любовта идва” на Мария Донева
Разбира се всяка друга хубава книга също би била ценен подарък. Стихосбирката на Мария Донева е съвсем нова и ако имате романтични чувства, е най-добрият начин да ги покажете.

6. Цяло варено-пушено прасе
Любовта на мъжа минава през стомаха. Ако това е така, значи с този подарък ще съчетаете пълна празнична трапеза и пълно сърце. Ако искате нещо по-малко, може да вземете коледна торбичка „Мезета и вино”. Каквото и да изберете, може да сте сигурни в добрия вкус, защото сайтът предлага само чиста, българска храна, директно от производителите. 
Цената на прасенцето варира от 137 лв. до 196 лв. в зависимост от теглото му. 

7. Кибрити 
Ако той има камина, барбекю или обича уюта, който създават запалените свещи, значи има нужда и от кибрит. Малките кутийки всъщност могат да са истински дизайнерски решения. Petya Konstantinova Art рисува красиви ангели върху кибритите. Hygge пък предлагат кутийки с винтидж визия и интересни надписи.

8. Адвентския календар на 100 бири
Обратното броене до Коледа вече започна, но за този календар никога не е късно. Винаги може да отворите няколко дати наведнъж. Вариантът на известните шоколадови коледни календари за 100 бири изглежда като кашон с бутилки. В него са събрани едни от най-добрите крафт бири в света и България. 

Снимка: 100 beers

9. Масла за брада от Bradabrat
Ако мъжът до вас е чаровник с брада или мустаци, подарете му нещо качествено, с което да ги поддържа. Грижата на тази част от тялото е важна и специална. Накарайте го и той да се почувства така. Брадата е символ на мъжественост и грижата за косъма не намалява това. Специалните масла, сапуни, четки и гребени правят брадата и мустаците още по-приятни за гледане и пипане.
Цените са от 8 до 150 лв.

Снимка: bradabratbg

10. Мека кърпа за баня/халат
Кърпите на Lemonical са мултифункционални – за плаж, за баня, спа, пикник, спорт, декор. Могат да се ползват дори като шал или одеяло. Ако търсите качествени, меки и попиващи тъкани, за дебели хавлии за душ или халати, разгледайте продуктите на Панагюрище, Тextura, Jusk и т.н.
Стартови цени от 50 лв.

11. Луксозна кутия с чорапи
Чорапите са традиционен подарък и обикновено се подаряват на Коледа, заради асоциацията с топлина и домашен уют. Те са и доста полезен подарък. Дали защото се губят или късат, но един мъж винаги има нужда от тях.

12. Термочаша с фотоколаж
Тя е подходяща както за кафе, така и за чай. Всъщност мъжът може да сипе в нея каквато и да е топла напитка. Направете фотоколаж с ваши любими снимки и ги отпечатайте върху чашата. Когато топлата напитка загрее стените на чашата, снимката става видима. След като изстине – магически изчезва. може да поръчате във фотостудио, магазин за сувенири или студио за печат.
Цените започват от 10 лв.

13. Бръснене като едно време
Много неща се променят до такава степен във времето, че... си остават същите. Бръсненето със сапун, четка и ножче преживяват своя ренесанс. Ако вашият мъж би се впуснал в подобно приключение, може да му подарите една свежа нова визия с аромат на одеколон в The Barber Shop.

14. Карти за човечност
Парти игра за хора с остро чувство за хумор. Във всеки кръг един от играчите задава въпрос, изписан на някоя от черните карти и всички трябва да отговорят с най-смешната си бяла карта.

15. Огромно меко одеяло или шал (ръчно плетени)
За да му е топло или да се завивате и двамата под одеялото. 

16. Пакет за бръснене Rouge One
Нов дизайн на старата самобръсначка и не само. Това е подарък за мъжа,който обича класиката.

17. Себе си 
Това го няма нито в магазините, нито в каталозите. Дори и в най-скъпите. Подарете обичта, верността, тялото и душата си. Сигурни сме, че няма мъж, който да не се зарадва на този подарък. 

Не пропускайте още страхотни идеи и предложения за Коледа в празничната ни тема