„Всеки ден ти е абитуриентски бал“ - това изпяха Ъпсурт през май 2015 г., но истината е, че балът е само веднъж. В тази неповторима вечер абитуриентът се изпраща, за да отпразнува началото на нов житейски етап. Подаръците, които младежите получават най-често, са пари в пликче. Те обаче не остават за спомен, а отиват за покриване на част от разходите. Да, една кола за младежа или силикон за девойката ще се запомнят, но има и далеч по-нормални подаръци, които да породят търсения ефект.

1. Подарете памет, но на флашка

Това е подарък, който задължително ще влезе в употреба. Може да се използва за колекциониране на снимки, хубава музика за студентските купони или за файловете към бъдещите проекти. Още по-хубавото е, че има различни видове и можете да подберете нещо оригинално и под прикритие – например флашка „червило“ за дамите или „кредитна карта“ за младежите.

Снимка: amazon.com

Цена: между 20 - 120 лв

2. Подберете качествен алкохол

Една бутилка хубав алкохол винаги ще бъде оценена подобаващо. Разбира се, тук вече е препоръчително да се ориентирате спрямо вкуса на зрелостника. Отлежалото вино или уиски в ефектна бутилка ще донесат приятни усещания. За дамите или младежите, които не са любители на алкохола, може да се насочите към някой интересен и лек ликьор.

3. Тесте карти за общежитието

Много от учениците играят на карти в междучасията, а в университета тази възможност я няма. Е, нека не забравят старите си хобита и да вземат едно тесте карти от вас за общежитието си. Спокойните вечери с приятели са по-готини, когато има карти за един белот...

4. Албум за снимки

Снимките от бала не са само за Фейсбук, нали?! Прекрасната визия и вълшебната вечер ще се запечатат в множество снимки, които после трябва да се сложат някъде. А и следват студентските години, в които също фотосесиите не са никак малко. Преди абсолвентския бал ще има множество партита и взети изпити, които си струват щракването. Добра идея ще е да подарите и един фотоапарат в комплект с албума.

5. Селфитайм с колегите

Първото ми групово селфи с колегите беше още на първия ден в университета. Купонът започва тепърва, а новите компании обичат да се снимат. Селфистик с огледалце би зарадвал дамите изключително много, а и техните приятели. Очаквйте поредица снимки и албум „с колегите в...“

Снимка: amazon.com

Цена: около 25 лв

6. Красиво бижу

Герданчето от баба или гривната от кака Ани – този подарък е красив спомен за всекиго. Макар и да звучи банално, всъщност може да не е, ако изберете подходящото украшение за вашия човек.

Снимка: mysilver.bg

Цена: около 100 лв.

7. Секси бельо

Този подарък ще се оцени от всеки млад човек. Не рискувайте много и ако не сте близки с абитуриента, заложете на нещо стандартно, като не забравяте да попитате близки за размерите. Хубавата материя, комфорта и подходящите цветове могат да превърнат бельото в най-добрия подарък за вечерта.

8. Чанта

Дали да е фина дамска чантичка, или тип торба, която да побира лекциите – е момичетата имат нужда и от двете. Преценете дали искате да ви свързват с купони, или с учене. Дамските чанти са необходимост, но и аксесоар. Постарайте се вашият избор да е красив и удобен.

9. Пътешествие

Преди да започне академичния живот в университета и след като подобаващо потанцува с бившия си клас, абитуриентът има минимум една седмица за почивка. Проверете кои дати си е определил за това и подарете най-срахотното – пътешествие. Всяко посещение на ново място е богатство, а ръка за ръка с младостта върви и скъпоценно изживяване.

10. Карта за фитнес

Манията по спортуването е положителна в разумна степен, а възпитанието на добра организация от нея идва в бонус. Подарете карта за най-удобния фитнес център на зрелостника и ще го зарадвате.

И нека припомним: едно, две, три, четири... дванайсееее!