На 1 април отбелязваме Деня на шегата. „Дори и боговете обичат шегите“ - казал го е древногръцкият философ Платон. Затова подготвихме интересни шегички, с които да изненадате вашата половинка, ей така чисто по женски.  

Зашийте всички гащета на съпруга/гаджето/бащата с игла и конец. Нужно е да се прокарат само няколко шева, но първо ги сгънете прилежно, наредете бельото едно върху друго – както обикновено стоят в скрина и след това зашийте едно за друго. Когато съпруга/гаджето/бащата си вземе душ, ще се наложи да отскочи и до скрина, за да си вземе чифт чисти боксерки, и тогава ще падне голямото смеене. Станете по-рано и навийте всички будилници, с които разполагате у дома да звънят в един и същи час. Сложете ги в гардероби, зад шкафове, в скринове и всевъзможни скришни места, така че любимият да не може да ги намери дълго време, след като ги чуе... Намислете си и удобно място, от което да наблюдавате забавата.

Ако любимият обикновено закусва с прясно мляко и ако то е в кутия или в непрозрачна бутилка, не изпускайте тази възможност да се пошегувате.  Оцветете млякото с боя за храна в цвят, който би разтревожил всеки, който пие – тъмно зелено, бонбонено розово или тъмно синьо.

Залепете монета от един лев за пода (най-добре за теракота и се уверете, че има с какво да го почистите след това). Който и член от семейството да мине, бъдете сигурни, че ще понечи да „открадне“ намерените парички.

Защо пък да не смените солта в солницата със захар? Знаете ли колко забавно ще стане, когато дойде време за поднасяне на обяда? Само не забравяйте да сложите в ястието по-малко сол, докато готвите, за да сте сигурни, че въпросните хора ще поискат солницата.

Вземете празна кутия от обувки, от бижу, часовник, или каквото намерите у дома. Опаковайте лъскаво – с красива хартия и панделка. Подарете на половинката си, като му обясните, че вчера сте видели в един магазин нещо, което много би му отивало и сте му купили подарък. А в кутийката преди това, сложете хартийка с надпис „Честит 1-ви април, мое глупаче“. Дори и на първи април тази шега винаги действа, защото няма човек, който да не се трогне от добре опакован подарък. А, и освен бележката, сложете нещо в кутийката за заблуда!

И не забравяйте, че светът е оцелял, защото се смял! Честит 1-ви април!