Анита Георгиева ни изпрати текст, посветен на женския свят, който в много от случаите се върти все около мъжете. Прочетете го и споделете дали и с вас е така. Как можеш и ти да ни изпратиш текст - отговорът тук.

Ние, жените обичаме да бъдем забелязвани, оценявани, ухажвани. И когато имаме някого до себе си сме спокойни и добри, защото получаваме всичко това. Но когато го загубим, тежко им на околните. Несъзнателно, или понякога напълно съзнателно, ние развиваме една голяма драма. Тя расте с всеки момент. Става все по-дълбока душевна яма, в която сами влизаме и едва ли не чакаме да дойде принцът и да ни хвърли малко пръст отгоре. Смятаме, че сме създадени, за да ни обичат и винаги да има мъж до нас. И винаги следващият е по-добър от предния и това е ТОЙ. Загубим ли го - край.

Светът спира да съществува и земята застива на едно място, докато не дойде моментът, в който се измени центърът на тежестта. Стоим в някоя социална мрежа и гледаме, че ТОЙ е на линия и се самосъжаляваме, докато не ни пропише друг ТОЙ. Смешно, нали?

В центъра на тежестта на всяка една от нас живее точно един човек и това не е ТОЙ, а ТЯ. Това сме ние, но откъде иначе ще черпим този нестихващ чар, да бъдем и малко луди. Да, понякога и малко в повече... Не е ли очарователно, когато ние прекратим отношенията си с някого и после откачаме, защото той не ни търси? Или казваме "не", а всъщност искаме да извикаме "да".

Ние сме толкова сложни личности. Красиви и нежни души, нуждаещи се от малко любов и разбиране, независимо от кого, стига да е мъж. Слагаме в центъра някой нов и завихряме драмата. Силна и величествена драма. Такава, че може да помете и нас самите. Но ние я обичаме. Тя е нашият учител, показва ни колко силни можем да бъдем,

Например, когато успяваме да не му пишем цели два дни. Изживяваме го тежко, света ни се срива за ден-два и после всичко е постарому. Невероятно е колко лесно ни минава понякога, но не винаги. И след всеки следващ, взимаме частица от него и сме благодарни на съдбата, че ни е дала този човек. Научаваме си урока и продължаваме напред с нови сили за приключения...