Зимата ни носи белоснежна красота и много радост, но и прави кожата суха, дехидратирана и без блясък. Големи момичета сме и знаем, че не бива да чакаме подарък от Дядо Коледа, за да се справим с проблема. Когато кожата ни е дехидратирана, решението  е Hydrabio Crème на BIODERMA. 

Хидратация от извора

При смяната на сезоните защитната функция на кожата се нарушава. Виновници за това са климатът, замърсената среда, отоплението в затворени помещения, стресът и др. Кожата има естествена способност да се самохидратира. За това трябва да сме благодарни на комплекс от молекули, задържащи водата в кожата. Аквапорините, които са част от кожата, осигуряват движението и разпространението на вода от дермата. В повърхностния слой кожата образува защитен слой, който ограничава загубата на влага. Но твърде често естествените сили на кожата не са достатъчни, за да се преборят с множеството фактори, които й влияят негативно. Тогава кожата се дехидратира, „стресира“, започва да функционира на бавни обороти и губи естествения си блясък и еластичност.

Hydrabio Crème е крем за суха до много суха кожа, който за първи път обединява патентования комплекс Aquagenium, стимулиращ биологичния процес на хидратация, с подхранващи съставки и богата текстура. Салициловата киселина в състава изглажда несъвършенствата и прави кожата отново сияйна. Hydrabio Crème съдържа още витамин PP, екстракт от семена на ябълка и витамин E.

Снимка: Bioderma

Съветите на специалистите за хидратация през зимата

Грегорис Пирпилис, Skincare Artist и посланик на BIODERMA, дава ценни напътствия в каква посока да нанасяме крема и кога не е нужно да масажираме. 

"Вземете от крема с помощта на шпатулата и нанесете количество, колкото грахово зърно върху челото и върху всяка буза. Масажирайте кожата с възглавничките на пръстите от центъра на лицето към челюстите и слепоочията, след това от основата на носа към челото. Завършете с леки пощипвания с палеца и показалеца, следвайки овала на лицето. Кожата ще засияе както никога досега. Нанесете щедър слой от крема вечерта. Не масажирайте, а оставете крема да попие в кожата."

Д-р Мишел Сайаг, лекар алерголог  и медицински директор в BIODERMA Франция, съветва, ако кожата ви е чувствителна към смяната на сезоните, за почистване на лицето да изберете продукт с мицеларна вода, обогатена с хидратиращи съставки. Като допълваща грижа използвайте хидратиращ серум със силно овлажняващо действие, който да възстанови защитната бариера на кожата. Хидратиращият серум допринася за комфорта на кожата и действа като допълнение към грижата за хидратиране в дълбочина.

За момичетата с нормална до комбинирана кожа BIODERMA предлага хидратиращия Hydrabio Gel-Crème със свежа и лека текстура.