Коледните и новогодишните празници са на една ръка разстояние. И въпреки че живеем в малко по-сложно време, обичаят да си хапнем вкусни неща заедно с хората, които обичаме, важи с още по-голяма сила.

Като сложим настрана основните страховито-вкусни празнични ястия, какво би била Коледа, без да му отпуснем края с пай, джинджър бисквитки, панатоне и какво ли още не!

Но за вкусните моменти около елхата като че ли забравяме един страхотен сладък изкусител. А именно сладоледа. И какво като е зима. Нали вътре е топло и уютно, пили сме страхотно греяно вино – не заслужаваме ли една (две, три, шест, осем) лъжици вкусен и разкошен сладолед?

Разбира се, че заслужаваме. Особено по Коледа. Сладоледът вече е лакомство за цялата година. А има толкова много и различни подходящи вкусове, че можем да се затрупаме със сладолед и да си ядем блажено без да ставаме от дивана от Коледа, та чак до Великден.

Та като казахме вкусове, точно за Коледа една от най-качествените и популярни марки сладолед на българския пазар Aloma пуска своя нов вкус – Apple Pie или ябълков пай. И това ако не е коледна изненада.

Вкусът на Aloma Apple Pie е наистина страхотен - вкус на ябълков пай с ябълково-канален сироп, приготвени ябълкови парченца с канела, канелени бисквити и бадеми отгоре. Направо сладоледено гурме за Коледа. С нов и повече от премиум вкус.

И докато обмисляте как да се заредите с кутии от сладоледеното лакомство, ви напомняме, че това е направо идеалният момент.

Зимата е време, в което рязко губим енергия, а сладоледът е чудесен източник на енергия – в чаша сладолед има два пъти повече енергия, отколкото в чаша мляко например.

Освен това сладоледът съдържа куп полезни вещества. В половин чаша сладолед се намират около 10-15% от нужното дневно количество фосфор и калций, които са толкова важни за костите, кожата и ставите.

И това не е всичко. В сладоледа се съдържат така важните витамини A, C, D и E, заедно с рибофлавин, ниацин, фолиева киселина и витамините B6 и B12.

Изобщо, без да прекалявате, сладоледът си е истинско удоволствие. Весели празници!

И ако си падате по специални кулинарни приключения, ви даваме няколко идеи за рецепти със сладолед. Време е да се сладоледоразвихрите!