Убедени сме, че едва ли ще се намери човек, който да не се е разтапял при мисълта за нежния вкус на сладолед, обгърнат от двете страни с бисквитени обвивки. Мекотата на бисквитите, съчетани с ледената сладост, е райско удоволствие за сетивата, особено тогава, когато навън е горещо и е лято.
#Продукти
1 пакет брашно за бисквити
4 яйца
1 ч.ч. вода
½ ч.ч. олио
3 големи кутии сладолед (правоъгълни)
#Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180º C и покрийте дъното на две тави с хартия за печене. Изсипете брашното за бисквити в голяма купа, като следвате указанията върху опаковката, но добавете 1 допълнително яйце. Омесете на тесто. Половината от него разстелете върху единия лист за печене, а другата – върху втория лист.
Печете в продължение на 20 минути. Преместете бисквитените блатове върху решетка да се охлади. Използвайте линийка, за да оформите двата бисквитени блата на еднакви по размери правоъгълници.
С ножица разрежете стените на пластмасовите кутии със сладолед от двете страни напречно, за да извадите сладоледа в цялата му форма. Поставете съдържанието и от трите кутии върху единия бисквитен сладкиш. С другия покрийте отгоре.
Увийте цялата торта с найлонова тънка обвивка и замразете за 2 часа.
Така получения сладоледен сандвич нарежете на 8-10 порции и сервирайте.