Искате да върнете блясъка и младостта на кожата си? Струва си да се доверите на Regen Lab - PRP - нова методика, разработена в Швейцария за подмладяване на старееща и слънчево увредена кожа. Използва се и при лечение на хронични и трудно заздравяващи рани, в ортопедия, спортна медицина, пластична хирургия.  

Базирана е на метода "автоложна регенеративна медицина” или "автоложна клетъчна регенерация” ACR, при който се използва собствената  биоактивна плазма на пациентите, богата на тромбоцити, т.нар. PRP (Platelet Rich Plasma). Тромбоцитите съдържат гранули, които съхраняват множество растежни фактори, които от своя страна допринасят за регенерацията на стареещата и увредена от редица фактори кожа. Така всъщност процесът става за сметка на естествени процеси на клетките.

Как протича процедурата?

В специална епруветка с разделителен гел се вземат около 10 мл кръв от вената на пациентите. Поставя се в центрофуга с определени характеристики, за да може да се отделят плазмата и тромбоцитите от червените кръвни телца (еритроцити). В края процеса остават 4-5 мл плазма, която е с 8 пъти по-висока концентрация на тромбоцитите в сравнение с кръвта. Полученият материал се инжектира в средния или по-дълбок слой на кожата в съответната област.

Може да бъдат обработвани всички зони на лицето,

като е особено подходящ за зоната около очите и устата. Също може да се третират шия, деколте и гърба на ръцете.

Структурата на клетките, както и тяхната ДНК, се увреждат с времето, особено под действието на факторите на околната среда. Попълнителите са много ефективни що се касае до запълване на бръчки и възстановяване на обем в отделни зони, докато PRP оказва своя ефект на клетъчно ниво. Това се случва с помощта на освободените от тромбоцити и левкоцити растежни фактори и така се постига биостимулация на всички клетки.

Какви най-общо са предимствата на автохемотерапията:

  • тъканна регенерация и подмладяване, подобряване на кръвообращението чрез неоваскуларизация (образуване на нови кръвоносни съдове);
  • без риск от алергични реакции, тъй като се инжектира собствен физиологичен продукт;
  • без риск от пренасяне на инфекции;
  • извън естетичната си насоченост – ускорява процесите на заздравяване след хирургична интервенция, трудно зарастващи рани, изгаряния или травма, като някои от съставките в плазмата водят и до намаляване на болката;
  • може да се каже, че е един вид физиологичен "антибиотик”, тъй като съдържа антитела и бели кръвни клетки (левкоцити);

Основните индикации на процедурата в естетичната медицина могат да бъдат обобщени така:

  • автоложна (със собствен субстрат) дермална или хиподермална регенерация на обеми (попълващ ефект);
  • автоложно подмладяване на повърхностните структури на кожата (подобрена текстура на кожата);
  • автоложно ускоряване на заздравяване на някои хронични рани и наранявания.


Подготовката за такава процедура е бърза и лесна

Всички консумативи и материали са строго индивидуални и са фабрично приготвени. Regen Lab не е подходяща при лица с хронични заболявания, остра инфекция, злокачествени тумори и ниски нива на тромбоцитите.

Пушенето, неправилното хранене и нездравословният стил на живот въздействат върху здравето на всеки човек. Ясно е, че колкото по-здрав е един човек, толкова по-добри ще бъдат резултатите от PRP процедурата, поради факта, че собствената му плазма е с по-добри показатели.

По принцип всички възрастови групи са подходящи

за мезотерапия чрез PRP, като броят на процедурите зависи от състоянието на кожата. Като оптимален вариант се препоръчват 3 процедури през интервал от 4-6 седмици. Все пак, ако кожата е много увредена, ще са нужни повече третирания. Резултатите от такъв курс продължават поне година, като се препоръчва да се правят и поддържащи процедури.

Подобрението започва да се забелязва след третата седмица

Кожата става по-свежа и с по-добра текстура, като добрият ефект нараства с времето. Активните пушачи ще се повлияят в по-малка степен, тъй като токсините в цигарите водят до образуването на твърде много свободни радикали.

Съвсем разбираемо е, че не е възможно да върнете 30 години назад само за една нощ. Повечето технологии, които водят до стимулиране процесите на регенерация и ревитализация, дават видимо подобрение постепенно в рамките на няколко месеца.

Regen Lab съвсем спокойно може да бъде комбинирана и с други методики,

като попълнители, IPL, лазерни пилинги. Множеството проведени клинични проучвания са показали видимо намаляване на фини линии и бръчки, добра хидратация на кожата, подобрена здравина и еластичност на кожата.  

Процедурата може да бъде извършена от д-р Катя Паскова в Медицински център "Дерма Вита”. За повече информация посетете сайта Dermavita.bg или се обадете на телефони 02/ 962 25 33 и 0884 949 581