Подготовка на кожата за нощен сън

Всички знаем, че добрият сън е от жизненоважно значение за здравето на кожата. Въпреки това, мнозина от нас не обръщат достатъчно внимание на нощната грижа за кожата. Извличане на оптималните ползи от тези ценни часове, докато кожата ни спи, е от решаващо значение за дългосрочното й здраве, така че си струва да инвестирате в продукти, които спомагат за поддържане на естествените процеси в кожата Ви през нощта.

Когато ни дава съвети за подготовката на кожата преди лягане, дерматологът д-р Нина Роос (Dr. Nina Roos) ни напомня колко е важно правилното почистване на кожата за премахване на нечистотии и замърсявания, които са се трупали през целия ден.

Снимка: istockphoto.com

Избор на подходящите съставки за грижа за кожата

Всеизвестно е колко ефективни са антиоксидантите в борбата с последиците от оксидативния стрес. За да помогнете на кожата да се справи с отрицателните агресори от околната среда, помислете за доказан антиоксидант, като байкалин или ресвератрол, който е в състава на първия нощен крем и маска в едно на Vichy - Slow Âge Night. Тези две съставки са известни не само със своите болкоуспокояващи свойства. Байкалин доказано спомага срещу хиперпигментацията, свързана със стареенето, а ресвератрол стимулира клетъчния обмен и активност.

Първият нощен крем и маска в едно от Vichy подпомага насищането с кислород и регенерирането на кожата, изложена на външни агресори. Нощ след нощ кожата е регенерирана, а фините линии са по-малко видими. При събуждане, кожата е по-хидратирана и сияйна. Продуктът е подходящ за всеки тип кожа.
Употреба: Може да използвате Slow Age Night като крем всяка вечер. Като маска продуктът е препоръчително да се нанася веднъж или два пъти в седмицата на тънък слой, като оставяте да действа 10 минути. След това се масажира с леки движения, за да попие. Излишъкът се отстранява с памучен тампон. Зоната около очите трябва да бъде избягване, ако се използва като маска.

За кого е предназначен новият Slow Age Night крем и маска в едно?
За жени, които искат да:
- коригират появилите се вече признаци на стареене на кожата: фини линии, сивкав тен, загуба на еластичност и др.
- спомогнат регенерацията на кожата от ежедневните агресори
- поглезят кожата на лицето