Летните партита са най-готиното и най-чаканото, когато жегата вдигне градусите. Нали? Искаме да имаме готина рокля, шарени аксесоари и подходящ грим. Преди да сложим всичко това обаче, е добре да се поготвим, за да не изглеждаме изцедени от работа, а свежи като краставички. Ето една идея, която може да реализирате непосредствено преди партито, в рамките на около 40 минути.

Най-свежото нещо, за което се сещам и може да се случи на сетивата ми, е ментата – разбирайте и напитката, и растението. Убедих се, че действа добре не само на сетивата, а и на кожата ми. :)

Ако никога не сте пробвали ледена маска, то обезателно трябва да го направите. Процедурата ли? Приятна, лежерна, разхлаждаща и ободряваща. Първо ми направиха микродермабразио, за да почистят кожата от мъртвите клетки и за да може маската да подейства по-дълбоко. Айс маската беше запечатана в малък блистер, който козметичката отвори и заля с разтвор. За секунди маската утрои обема си и набъбна като се превърна влажна маска. В следващия момент беше на лицето ми – 20 минути моМЕНТАлна релаксация, защото маската миришеше на мента.

Смятам, че 15-20 минути са достатъчни на кожата да придобие свеж вид, а маската да подейства благоприятно в няколко посоки:
-Да свие порите, заради камфора, който съдържа
-Да постигне релаксиращ и освежаващ ефект, заради течния лед
-Да хидратира, защото съдържа алое вера
-Да ревитализира, да премахне омазняването и да се превърне в прекрасна основа за всеки макияж
-Да прикрие годините и фотоувредената кожа
-Да помогне за намаляване на тъмните кръгове и подпухването

Бих препоръчала на клиниката за естетична медицина да сервира по една студена мента на всяка клиента, решила да си направи айс маска!