Ако често си се чудила какво точно привлича най-много мъжете в една жена, отговорът е тук. И да, определено не е голямото деколте, разголената плът или твърде много грим.


Британски учени проведоха експеримент с няколко жени, облечени и гримирани по различен начин. Целта на жените е да привлекат, колкото се може повече мъже за един час, които да им помогнат да открият изгубеното им куче.
 

Ето и получените резултати:

Първа е жена, облечена с панталон, голямо деколте, много грим и високи токчета. Противно на мита, че именно тя ще събере най-много мъжко внимание тя привлича само един мъж, който е готов да й помогне.


Следващата жена е леко гримирана, облечена с впити дрехи, които обаче покриват цялото й тяло. Тя успява да впечатли само трима от преминаващите мъже.


Жената, облечена с впит анцуг и без грим, събира петима от разхождащите се около нея мъже.
И победителката е дама с малко грим, блуза с дълъг ръкав и къса пола. Готови да се притекат на помощ, на изпадналата в беда млада жена, са били повече от десетима мъже.


Изводът е следният: жените с красиви крака впечатляват най-много мъже. Защо обаче е така? Учените твърдят, че хубавите крака са символ на женственост и сексапил още от древността. Те показват, че жената обича всяка част от себе си и поддържа тялото си.


Както може би се досещате, в последния филм на „Сексът и градът” именно стегнатите и красиви крака бяха акцент във визията на Сара Джесика Паркър. Затова, дами, тичайте към фитнеса и заложете на късите рокли и поли за летния сезон.