Вие, ние, те... всички сме красиви и изобретателни. Да, всяка една от нас държи външният й вид да бъде безупречен. Уви, понякога, не разполагаме с необходимото време, за да отидем до салона за красота и оправим своя маникюр. 

Знаете, колко е смущаващо, когато в средата на седмицата лакът ни за нокти се олющи на определени места и/или когато осъзнаваме, че ноктите са ни израснали, а не сме имали възможност да ги лакираме наново. 

За щастие имаме не едно, а три алтернативни разрешения на тези козметични проблеми. 

#Омбре от пайети

Нанесете лак за нокти с брокат до средата на нокътя, започвайки от долната му част. Не се опитвайте да изравните линиите. Направете го, така че да се слива с основния лак. След това използвайте топ-лак и готово.

#Геометрични графики 

Снимка: H&M Press office

С помощта на малко скоч и контрастен лак за нокти може да направите чудеса. Нарежете тънки лентички хартиен скоч и ги поставете върху ноктите на участъците, които искате да скриете. Намажете ги с лак и след това довършете със слой топ-лак. 

#Контрастиращ контур

Снимка: H&M Press office

Тази техника е за тези от нас, които разполагат с ограничено време за реакция и корекция на маникюра. Използвайте тънка четка за грим (тази за червило е добър вариант) или за рисуване и очертайте долния контур на ноктите с друг цвят лак за нокти.