Дори и изсъхнали, цветята остават красиви. Подходящо аранжирани, можем да ги превърнем в прекрасен декоративен акцент. Разположени в което и да е ъгълче на дома ни, те внасят естетика и уют. А напоени с етерични масла, изпълват атмосферата с благоухание и нежност.

Какво ви трябва: сухи цветя, етерично масло, както и всички билки, подправки и каквото още ви подскаже фантазията. Освен естетическа наслада, ще изпитате и удоволствие от сътворяването на това малко домашно украшение.

Снимка: blog.freepeople.com

За да не бъдем голословни, предлагаме ви една по-конкретна идея. За да й дадете живот, са ви необходими: сухи цветя, лавандула, лавандулово и цитрусово масло, сухи пъпчици карамфил и няколко цветни камъчета.

Снимка: blog.freepeople.com

Букетчето от сухи цветя може да си приготвите, като завържете китка и я провесите в продължение на 1-2 седмици надолу с цветовете на сенчесто ъгълче.

След като изсъхне, я сложете в подходящ стъклен съд, добавете няколко капки от етеричните масла и го затворете плътно поне за няколко дни. Така ще позволите на стръкчетата, листенцата и цветовете да се напоят и да абсорбират добре аромата на маслата.

Снимка: blog.freepeople.com

Изсипете благоуханните съставки в стъклена, кристална или керамична декоративна купа, подредете камъчетата и за финал посипете още няколко стръкчета лавандула и карамфил.

Снимка: blog.freepeople.com