Да си призная честно, за обезкосмяване най-често използвам самобръсначката. Да, знам, не е готино. След това космите израстват много бързо, което в сезона на късите роклички и изрязания бански е особено неприятно. Обаче, това, което ме кара да я избера, е липсата на болка. Наречете ме глезла, но аз си мисля, че съм просто нормален човек и не обичам да ме боли. Кола маскатата ми отнема твърде много време, да попаднеш на козметичка, която я прави добре, си е цяло чудо, и... все пак боли. Свиква се, но… боли. Депилатоарните кремове обикновено миришат на развалени яйца, а и след като се умиришеш порядъчно на сяра, виждаш, че половината косми са си останали по глезените. В домашни условия използвам епилиращи ленти. Само че и при тях съществува факторът болка, а и се омазвам до уши с лепкав восък. Ето защо супер много се зарадвах, когато открих решението на проблема си – без косми, и без болка.

Баба вече не трябва да трае за хубост!

Решението се нарича BRAUN Silk-Epil 5 Young

Епилаторът е с малка, подвижна глава, която лесно минава по всички извивки на тялото, без да пропусне и косъмче. Има две степени на скорост, които лесно се избират с кръгло копче.

Реших да засека за колко време ще успея да обезкосмя краката си от коляното до глезена. Общо 13 минути ми бяха нужни, за да станат краката ми гладки, като в това време влиза и кратката пауза за почистване на главата с малката четчица с твърд косъм.

С предишните епилатори постоянно правех какви ли не физиономии, като реакция на болката. С този просто минавах по повърхността на кожата и го оставих да си свърши работата, без да му се муся.

Светна ли ти лампичката?!

Случвало ли ви се е да се епилирате или избръснете, а когато излезете навън, да забележите пропуснати косми тук-таме? Досадна работа! Обаче големите проблеми, винаги имат малки и семпли решения. В случая това е малка лампичка на дръжката на епилатора. С насочената светлина няма как да се укрие който и да е косъм. Хитро, а!?

В комплекта има и пликче със син гел. Каква е неговата функция? Поставя се във фризера за кратко, за да се замрази, след това го пъхате в сатенената ръкавица и с нея се минава по крака преди епилация. Студеното охлажда и прави кожата по-нечувствителна. Така боката при епилиране се свежда до абсолютния минимум. Същата процедура може да се направи и след епилиране, за да се успокои кожата.

А знаете ли кое им подхожда най-много на гладко епилираните крачета? Ммм, да – плаж и море, разбира се!