#Носете светли лакове
При избор на лак за нокти избирайте розови, бежови, ягодови, прасковени или перлени нюанси. Поддържаните нокти, покрити с не много ярък лак, правят ръцете по-млади и нежни. И обратното, тъмните лакове състаряват кожата на ръцете.

#Усмихвайте се
Опитайте се да запазите зъбите си бели и не им позволявайте да пожълтеят. Белите зъби ще ви дават винаги повод да се усмихвате по-често, а красивата, лючезарна и блестяща усмивка подмладява. Според проучвания хората, които се усмихват по-често, изглеждат в очите на околните с няколко години по-млади, отколкото са в действителност.

#Хидратирайте устните си
За да предотвратите появата на фините линии по устните си, ги поддържайте винаги хидратирани. Добрата хидратация ще ги предпази и от напукване. Редовната употреба на природен балсам ще ви помогне за това. За да ги омекотите и премахнете мъртвата кожа от тях, ексфолирайте устните си с мед и захар най-малко два пъти седмично.

#Къс маникюр
Знаете ли, че дългите нокти придават акцент върху вените на ръцете ви, които стават все по-видими с напредване на възрастта. Затова, за да запазите финеса и нежността на ръцете си, специалистите съветват да не пускате маникюр по-дълъг от 1/4 инча.

#Пазете кожата на ръцете си
Ако ви се налага да почистите дома си със силни препарати, използвайте гумени ръкавици, за да предпазите ръцете си от прекомерно изсушаване. Преди сън не забравяйте да подхраните кожата на ръцете си с естествен овлажняващ крем, който ще възстанови младежкия им вид.

#Обърнете внимание на окосмяване по лицето 
По-възрастните дами, особено тези в менопауза, могат да открият косъмчета върху горната си устна малко повече от обикновено, които състаряват визията. За щастие в днешно време има различни методи за премахване на тези косъмчета – от обикновени восъчни ленти до скъпи лечебни епилации – въпрос на избор.

Следва продължение...