#Хидратирайте кожата
Хидратирането на кожата е задължителна стъпка преди предприемането и полагането на какъвто и да е грим върху лицето. Нанасянето на овлажняваш крем преди грима е важно правило кожата да запази естествената си влага, мекота и еластичност. Добрата хидратация подобрява кръвообръщението и придава сияние и естествен блясък на кожата.

#Не бързайте с нанасянето на основата
Фактът, че се нарича основа, не означава, че трябва да я нанасяте непосредствено върху почистената и хидратирана кожа. Експертите препоръчват формула срещу омазняване, която се нанася преди фон дьо тена за изглаждане и контрол на мазния участък в Т-зоната, както и силиконова основа за останалата част от лицето.

#Коректор преди основата
Заличете петната или възпалените участъци по кожата с лек коректор преди нанасянето на основата. Поставен след основата коректорът може да предизвика обратния ефект и да придаде по-голяма видимост на заличените зони върху лицето.

#Следва ружът
Звучи налудничаво, но прилагането на руж преди основата ще даде на кожата ви по-естествен и нежен цвят. Много световноизвестни гримьори прилагат този трик през цялото време зад кулисите на модните ревюта. Не забравяйте обаче да използвате само кремообразни формули - наслояване на прахообразен руж под течния фон дьо тен ще доведе до катастрофален ефект.

#Капка по капка
По-голямата част от жените използват твърде много фон дьо тен. Ако можете, купувайте такъв, към който е прикрепен капкомер, а не помпа, с която рискувате да нанесете върху лицето си повече от необходимото количество маса. Няколко малки капки са напълно достатъчни, за нанасянето на фон дьо тен върху цялото лице. Нанесете в посока от центъра към краищата на лицето с помощта на четчица за фон дьо тен. Ще получите перфектно и равномерно покритие с естествено сияние.

#Избирайте правилно
Когато става въпрос за избор на формула, за да постигнат максимално естествен цвят на кожата, повечето хора на изкуството се насочват към избор на течна основа. Изберете такива, които са по-леки и близък до цвета на кожата. Избягвайте прекалено изсветляващите кожата или прекалено матиращите основи. Прекалено матовият или светъл юанс прави кожата да изглежда по-суха.

#Внимавайте с четката за основа
Не прекалявайте с количеството основа, което слагате върху четката. Използвайте четка за прахообразна основа, но вместо в такава я топнете леко върху течна. После разнесете внимателно по лицето по същия начин, по който се нанася прахообразната. Този трик добавя към кожата на лицето един фин осветителен ефект.