Наричат мумие „планински балсам” или „сълзите на каменните великани”. То представлява естествен минерален комплекс от биологично активни вещества. Може да се закупи от почти всяка аптека под формата на таблетки в пречистена форма. Успешно се прилага в народната и в традиционната медицина. Мумие може да намерите и с името мумио или мумийо. Цветът му обикновено е жълт, черен или тъмночервен. Използвайте го в комбинация с бебешки шампоан и косата ви ще стане по-здрава, лъскава и гъста.

Съставки: детски шампоан, 10 таблетки мумие

Няма значение от марката на детския шампоан – купете си един и отсипете малко от него, за да може да сложите таблетките мумие в опаковката. За разфасовки от 500 мл е препоръчително да сложите 10 таблетки, а за такива от 250-300 мл – 5.

Не се притеснявайте, защото цветът на шампоана ще се промени – най-вероятно е да стане кафяв. Това се дължи на цвета на мумието. Измиването на косата става както обикновено с едната разлика, че след насапунисване, трябва да изчакате няколко минути, за да подейства. Така направеният шампоан може да използвате при всяко миене на косата.