Прическата, наречена мълет, дава ясни заявки да се превърне в хит за лятото. 

За този начин на оформяне на косата се говори вече от няколко сезона, но според Карина Котова, технолог на бранд за аксесоари за коса, мълет ще е силен акцент именно през топлите месеци на 2022 г. 

Как изглежда мълет?

Снимка: Getty Images

Това е подстрижка, която подчертава индивидуалния стил и е много различна от класическия силует. Особеното е наличието на бретон, късо на върха и кичури, които леко закриват ушите.

Колко дръжка ще бъде прическата зависи от дължината й. По-смелите момичета буквално обръсват косата си около ушите и слепоочието. Задната част на косата пък може да се остави дълга - за подсилен контраст.

Кои известни личности са били са такива прически?

Зендая по-често се появява с дълга коса, но тя също бе изкушена от мълет. Актрисата оформи косата си на дълги и тънки кичури отзад, а бретонът й бе подравнен и с много обем. 

Снимка: Getty Images

Майли Сайръс избра един по-мек вариант, който е подходящ за чупливи коси.

Тя също има бретон, но по-рядък. Косата ѝ е къса в областта на слепоочията, а кичурите в задната част на главата ѝ леко докосват раменете. Като цяло визията ѝ изглежда доста по-класическа. 

Снимка: Getty Images

За кого е подходяща прическа мълет? >>>

Отговорът е прост: ако искате да изглеждате нестандартно, значи е за вас.

Имайте предвид, че прическата стои най-добре на гъста коса. Но обем може да се придаде и на по-рядка, като се направят пластове или се използва  спрей за обем.

Как се стилизира мълет? 

Хубаво е да миете косата си с шампоан за обем, за да дадете на косъма нужното още преди да започнете с оформянето. В корените може да втриете и специален продукт за обем - той държи долната част на косъма повдигната. 

За чуплива коса е достатъчно само да нанесете стилизиращ продукт - пяна или лак. Ако косата ви е естествено права, пудрата за текстура може да е добра идея.

Ако около слепоочията има повече дължина, отделните кичури могат да се оформят в различни посоки. 

Снимка: Getty Images

Какви са ползите от тази прическа?

  • Тази прическа изглежда най-добре, когато е небрежна. Затова е подходяща за дами с натоварено ежедневие, а липсата на време им налага да отделят само минути за външния си вид. 
  • Едно от големите й предимства е, че е лесна за оформяне и атрактивна.
  • Дори когато косата порасне, продължава да стои добре, оформена по този начин.

Снимка: Getty Images