Част от сутрешния ни разкрасителен ритуал е оформянето на косата, която държим да изглежда добре през целя ден. За тази цел е добре да използваме правилните козметични продукти спрямо нуждите ни.

#Лак за коса
Използваме го когато прическата ни се нуждае от добра фиксация, така че тя да бъде добре коафирана през целя ден. Лакът е продукт, който използваме след като изсушим добре косата, за да избегнем неприятния наелектризиращ ефект. Когато го нанасяте върху косата, старайте се да пръскате от 20 см разстояние и пазете лицето си от летящите частици. Ако искате да фиксирате определена част от косата, тогава можете да вапоризирате от по-близо.
Също така можете да използвате лака за коса преди да начупите косата си с маша или сешоар за постигането на структурирани и красиви къдрици. Едно е важно да запомним – след като сме напръскали косата с лак е изключено да я разресваме с четка или гребен.

#Пяната за коса е предназначена за чупливи и/или къдрави коси. Тя придава форма на косата без да я утежнява или задушава. Нанася се на леко влажна коса и е препоръчително да използвате двете си ръце при разнасянето на продукта по цялата дължина.
Съветваме ви да не натоварвате корените с продукт. За повече обем можете да оформите косата си с помощта на сешоар, но в никакъв случай не използвайте четка или гребен за коса.

#Гелът за коса е подходящ за късите прически. Много е важно продуктът, който използвате да бъде качествен и да притежава хидратиращи свойства, защото в противен случай косъмът се задушава и се изтощава. Той може да се нанася както на суха, така и на мокра коса, която след това сушите със сешоар. Разнасяте малко количество гел върху ръцете и оформяте косата до постигане на желания ефект.