Тя е красивата обвивка, която пази естествената ни красота. Затова сме длъжни да се грижим подобаващо за нея, признателни за всичко, което тя прави за нас. 

Една от основните грижи, които е редно да полагаме за кожата е защитата срещу UV лъчите, които с времето водят до сериозни увреждания на епидермиса.

За щастие, с помощта на дермо специалистите от лабораториите Eucerin установихме десет златни правила, които ще ни позволят да се радваме на слънцето целогодишно. Те напомнят какво е важно преди и докато сме изложени на слънце, особено за кожата на лицето.

#Радвайте се на слънцето. Слънчевите лъчи активират и стимулират голяма част от важните механизми в тялото. UV радиацията кара организма да произвежда витамин D, който регулира нивата на калция, подпомага растежа на костите, стимулира имунната система и благоприятства опорно-двигателната и нервната система.

#Отнасяйте се сериозно към рисковете. Ако сме изложени на слънце по-продължително без слънцезащита, кожата ни изгаря. Запомнете – облаците и прозорците спират само една част от UV радиацията.

#Ежедневна употреба. Лицето и деколтето са най-често изложени на UV радиация. Ежедневната им защита със слънцезащитен продукт е инвестиция в бъдещето, която си заслужава. Тя ще запази кожата ни здрава и красива.

#Изберете по-висок SPF. Днес повечето дневни кремове за лице съдържат слънцезащитен фактор 15+, но дерматолозите препоръчват ежедневна употреба на висок слънцезащитен фактор 30 и дори 50+, особено ако кожата е чувствителна. Тези от нас с нормална кожа и/или по-тъмна е редно да залагат на фактор 30, освен ако не са засегнати от хиперпигментация.

#Използвайте продукти за цялостна защита. Слънцезащитният фактор (SPF) показва единствено каква защита осигурява продуктът от UVB лъчите, които водят до изгаряния. За да предпазят кожата от дългосрочни увреждания, продуктите трябва да осигуряват защита и от UVA лъчите. От 2006г. Европа се придържа към критериите, установени от Cosmetics Europe, по-рано известна като COLIPA (браншовата организация в козметиката), за минимална ефикасност на слънцезащитните продукти срещу UVA и UVB радиацията. Според този стандарт UVA защитата трябва да е около 1/3 от означения слънцезащитен фактор.