Серията ви с домашно приготвени средства за красота няма как да бъде пълна без добър ексфолиант за цяло тяло. За целта може да си приготвите такъв само с 3 продукта.

Скраб за тяло с кафява захар и морска сол

кафява захар
морска сол
зехтин или кокосово масло

Изберете кафява захар, която е с по-едри кристали. От нея са ви нужни 2 с. л. Сипете ги в стъклено бурканче. Към тях добавете същото количество морска сол. Понякога морската сол е доста едра. Ако попаднете на такава, чиито бучици са по-големи от зрънце леща, натрошете в дървено хаванче или с блендер. Частиците трябва да станат по-фини. Всичко това покрийте със зехтин или стопено кокосово масло. Объркайте добре.

Преди да си вземете душ, нанесете от сместа по цялото тяло с леки, масажни движения. Ако имате възможност може да останете така за 10 минути. Времето ще подсили действието на съставките. Имайте предвид, че след като мазнината попие в кожата ви, сухата сол и захарта започват да се ронят и да падат.

Изплакнете тялото си обилно с вода. Няма нужда да нанасяте лосион, защото кокосовото масло е достатъчно. Пилинг ефектът от солта и захарта, масажиращите движения и ползването по-често на този продукт ще ви помогнат в борбата с целулита.

Ако искате да имате от тази сме винаги в наличност, пригответе по-голямо количество и ползвайте при нужда. Ако сложите кокосово масло, не поставяйте буркана в хладилник, защото то се стяга и ще му е нужно малко време, докато се отпусне преди ползване. На стайна температура кокосовото масло е с приятна, мека консистенция.