Кои са най-важните разкрасителни продукти, с които ще сте подготвени за всяка ситуация, когато сте на музикален фестивал или просто на къмпинг?

Да "оцелееш" по време на музикален фестивал, когато си на палатка, може и да е предизвикателство, но не е невъзможно. Най-важното е да не прекаляваш с багажа, но без да забравяш жизненоважните продукти. Как? Необходима е само малко съобразителност и предвидливост, за да си готова за луда вечер, в която ти се иска да си красива, за свежа утрин (дори и всъщност да е обяд), за дъжд и дори за нечовешки пек.

Докато се подготвяме за EXIT (повече по темата - четете тук), решихме по момичешки да направим кратък списък с всички най-необходими неща, без които не можем:

Мокри кърпички

Мокрите кърпички са едно от най-великите изобретения на новото време, защото спасяват не една и две изцапани ситуации. За ръце, за петна, за лице или за интимна хигиена – те веднага освежават, а от това определено има нужда.

Дамски превръзки/тампони

Дори и да не очаквате да бъдете изненадани от женската си природа, при промяна на климата винаги са възможни подобни „резултати”. Можете да не си взимате цели опаковки, а само 3-4 за всеки случай. Освен това – може на някоя друга дама да й трябват, а да не е била така предвидлива – ето повод да се покажете като добър съсед, приятел и човек.

Памук/ Тампони за лице


Това е – няма как. В зависимост от продължителността на престоя ви, може да ви се наложи да изчистите лака си или най-малко грима. Разбира се – винаги можете да се възползвате от мокрите кърпички, но като цяло – дори и специално за махане на грим, все пак е по-добре да използвате специален продукт, който ще щади кожата и очите ви.

Крем за лице

Ако не ви се носят големи разфасовки, можете да си вземете тестер или по-малък формат, но грижата за кожата не трябва да прекъсва, докато сте на почивка. Намерете време. Добра идея е кремът ви да има слънцезащитен фактор – лято е, няма значение къде сте.

Душ-гел

Отново – малки разфасовки, приятни резултати – и за тялото ви, и за размера на раницата. По-удобно и по-хигиенично е от сапуна, затова – не се двоумете.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Шампоан


Същата схема – знаете защо. Прахолякът на къмпинга (освен ако не е на плажа, но там пък солената вода играе роля) полепва по косата и е възможно тя да се омазни значително по-бързо от обикновено. Ако сте на музикален фестивал (като например на EXIT), шампоанът е просто задължителен – цяла нощ танци не е равно на чудесна коса сутрин.

Балсам

Балсамът не е задължителен, но е добра идея. За щастие има и по-малки тубички – не искате да се разресвате около час и накрая да се откажете, нали така?

Лосион против слънце

На EXIT или не, ако ще мързелувате пред палатката (на плажа), слънцезащитата е задължителна. Така ще си гарантирате хубав и равномерен тен и няма да спите на закачалка в ранната сутрин след цяла нощ танци.

Аутан

Лято е, има комари. Това е. Пазете се.

Изброяваме набързо и останалите важни продукти, необходими за удобство: самобръсначка, четка за коса, четка за зъби, паста - пак за тях, и гланц за устни, вазелин или червило. Изберете си една палитра със сенки – не е нужно да носите целия си инвентар с цветове, които няма да използвате дори и веднъж. Сигурни сме, че знаете кои багри обичате най-много. И още – очила, дъждобран, а ако има електричество (контакти) – вземете един компактен сешоар. Не прекалявайте с преси за коси или маши - твърде много време, не особено добри условия. За финал – носете си доброто настроение.

И нека все пак не забравяме, че къмпингът е мястото, където спокойно можем да загърбим прекалената суетност и в това е част от чара му. Огледайте се наоколо и ще се уверите сами.

Готови ли сте за истинско музикално приключение?