Тенденциите за вечерен грим,

които лансират водещите гримьори са с акцент върху очите. Визажистите тази година издигат на пиедестал плътната черна линия, очертаваща горните клепачи и силно изтеглена навън. За сезона 2013 обаче опушеният грим си остава класика. Цветовете на сенките, върху които можем да наблегнем пък, са топлите нюанси на златното и кафявото, на зеленото и лилавото.

Ако изберете драматичната очна линия

Този избор налага останалата част на лицето да остане почти без грим. Най-добре е устните да бъдат гланцирани с бледо розово до неутрално червило и безцветен блясък.

Как да постигнем ефекта на опушените очи

Очната линия на клепачите трябва да е много близо до миглите и да се използват няколко, поне 3 нюанса на основния цвят (модните сиво и кафяво). Сенките се слагат с тънка четка и се разнасят. Гънката на клепача се очертава с по-тъмен цвят, преливайки го с останалите сенки. Внимание! Поставянето на сенките след очната линия ще придаде на погледа ви по-мек и нежен вид. Само ако търсите по-драматичен ефект, може да нанесете сенките преди очната линия.

Модният цвят за устните

Червеното винаги е било класика, но този сезон актуалният цвят за устни е горещо вино със шоколадови нотки. Дали ще е матирано или ултра блестящо, трябва да знаем, че този цвят изисква перфектно изгладени устни. За целта ексфолирайте кожата, сложете балсам и едва тогава червилото. Ако предпочитате по-наситен нюанс върху устните си, не забравяйте да олекотите макиажа върху очите.

И не забравяйте

Преди макиажа почистете лицето с мляко и тоник без алкохол. Изравнете кожата с подходящия крем, след това последователно нанасете фон дьо тена, ако е необходимо, коректор и накрая – прахообразната пудра, която матира цялата основа.