Да спестите пари от козметика и гримове е по-лесно, отколкото си мислите. Това не означава да спрете да купувате нещата, които ви трябват, а просто да...

1. Проверявайте предварително онлайн

Прочетете дали това, което сте си харесали, е подходящо за вас и дали наистина има ефект - форумите са добра идея в тази посока.

2. Тествайте преди покупка

Някои от скъпите продукти за разкрасяване наистина си струват всяка стотинки и хубавото при тях е, че обикновено можете да получите тестер, преди да се изръсите солидно. Така ще сте сигурни, че "точно този крем" ви се отразява добре и няма да хвърлите парите си на вятъра.

3. Не купувайте подобни продукти

Не е необходимо да купувате по няколко продукта с едно и също действие. Ако например притежавате палитра с гримове, в която има всички цветове, които ползвате - за какво ви е още една? Наистина ли ви трябват 5 спирали за мигли? Три овлажняващи крема за лице? 6 за ръце? Когато почувствате порив да си купите нещо, помислете си какво вече имате и дали наистина ви е необходимо ново.

4. Дайте шанс на продуктите "2 в 1"

Кремове за лице със защитен фактор, блестящи лакове, които не се нуждаят от топ лак, овлажняващи лосиони за тяло с тен ефект... Защо не?

5. Сами

Ако искате да спестите - най-добре е да се научите на някои основни неща, за които да не ползвате услугите на професионалист. Например - да си правите сами маникюра, кола маската и дори косата. Разбира се - за специални събития винаги можете да се доверите на професионалист, а и да се поглезите малко.

6. Намалете разхищенията

За разлика от дрехите, гримовете и козметиката имат срок на годност, затова не е лошо да ги използвате преди датата, обозначена на етикета. Преглеждайте козметиката си и ако наближава изтичането на срока за даден продукт, напомняйте си да го ползвате по-често.

7. Приоритизирайте

Наистина ли ви трябва пълна торба с продукти, които ползвате веднъж на сто години? Едва ли. Ще се развалят и ще трябва да ги изхвърлите, въпреки факта, че почти не сте ги ползвали. Купувайте по-малки разфасовки или взимайте тестери. Можете и сами да си приготвите - маски за коса, за лице, за тяло...

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos