Тънките вежди отдавна са в историята, така че фокусът пада изцяло върху дебелите и дори рошави такива. Все по-често срещаме дами, които леееко са прекалили с размера им и такива, които не са разбрали, че тънките вежди вече не са на мода. Всичко, разбира се, зависи не само от модните тенденции, но и от формата на лицето ни, цвета на кожата и косата, големината на очите.

Не се съмняваме обаче, че има много дами, които всяка сутрин рисуват вежди с надеждата те да изглеждат по-големи. А какво правите, когато моливът за вежди е свършил и сте забравили да купите нов? Ето няколко съвета как да ги оформите, без скъпоценния молив.

Снимка: istockphoto.com

1. Използвайте подходящ цвят сенки за очи в съчетание с удобна четка за грим. Сенките за очи се разнасят по-лесно и равномерно от моливите и в случай, че сбъркате, се трият по-лесно, а също стоят по-меко и не толкова натрапчиво.

2. Нямате четка, с която да оформите и разрешете веждите? Може да използвате четката на стара спирала за мигли, която е добре измита и подсушена. Четките за вежди са абсолютно същите.

Снимка: istockphoto.com

3. В случай, че веждите ви са по-дълги и непокорни, те се нуждаят от фиксиране. Въпросът е как да стоят цял ден във формата, в която сте им казали да застанат сутринта? След като сте ги сресали, напръскайте с лак за коса съвсем леко. Все пак това са косми, нали?