Сара Чапман е жената, която се грижи за кожата на Меган Маркъл, докато е във Великобритания и е отговорна за блясъка и сияйния й вид на сватбата й с принц Хари преди 2 години. Нейни клиентки са още Виктория Бекъм и Ан Хатауей. Сара споделя, че докато си стоим вкъщи също е важно да се грижим за кожата си и тази грижа не е задължително да струва скъпо. Вижте нейните пет съвета как да се грижим за кожата си, за да е тя здрава и сияйна.


Естествени ексфолианти от хладилника

Чапман препоръчва да проверим с какво разполагаме в хладилника. Ако имаме кисело мляко, тя съветва да си сложим от него на лицето и да изчакаме да изсъхне. „Млечната киселина помага за премахване на мъртвите клетки, но и също така озарява.“

Ежедневен масаж

Дори няколко минути масаж на лицето на ден могат да бъдат изключително полезни. „Масажът с масло може да доведе до огромня промяна. Поставете продукта и използвайте дланите и кокалчетата, за да раздвижите кожата – това ще доведе до приток на кръв и за нейния блясък.“ Чапман, която помогна на Меган да изглежда ослепително на сватбения си ден преди 2 години, споделя още, че масажът може да стане част и от почистващата рутина.

Снимка: Getty Images

Защитете кожата си дори у дома

Независимо дали излизате навън или не, слънцезащиятният крем е от съществено значение. „Много хора ме питат – да, това е наистина важно, защото дори и да не сте навън, UVA лъчите проникват през прозореца, а и ще се предпазим от синята светлина, която идва от компютрите“, казва козметичката на звездите.

Допълнете диетата и се движете

„Всички трябва да приемаме добавки с витамин D в момента – това е много важно за кожата“, казва Чапман, допълвайки, че липсата на чист въздух и движение ще се отрази негативно върху кожата. Упраженията определено ще засилят кръвотока, а това ще подобри вида на кожата.

Защитете кожата си от токсичните препарати за дезинфекция

Независимо дали пръскаме повърхностите у дома или дезинфекцираме ръцете си – това оказва влияние върху кожата. „Изпаренията от дезинфекционните препарати могат да повлияят доста на кожата.“ Това, което Чапман съветва клиентите си, е да поставят гъст овлажняващ крем, преди да започнат с дезинфекцията и по1чистването у дома.