Да живеем дълго, да си носим високите токчета без болка и притеснения за ходилата, никога да не разберем какво е двойна брадичка - тези 3 нещата (и желанието да хапваме шоколад по всяко време) може би са в списъка с желанията на всяка жена. Но и почти всяка от нас има в гардероба си чифт токчета, които пази за специални случаи, но рядко носи, защото са твърде високи... Или пък грижливо подрежда различни шалове в гардероба, с които да прикрива увисналата шия. Време е обаче не само да се отървем от старите и ненужни дрехи в гардероба, от комплексите и предразсъдъците, но и от погрешните схващания, свързани с красотата. 

"Специалистите твърдят, че до 2050 г. продължителността на живота в развитите страни може да достигне 120 години, но засега тя намалява след навършване на 60 години. Наблюденията обаче сочат, че грижата за външния вид е важна за все по-възрастни мъже и жени. Остаряването по никакъв начин не е задължително да бъде придружено от неестетичен и нездравословен външен вид" - това отбеляза на Първия естетичен медия форум д-р Анелия Здравкова.  

Новата система NEXT HUMAN, която беше представена в рамките на събитието, е решителен пробив в грижата за здравето и в постигането на добър външен вид. Д-р Маурисио де Майо, един от водещите специалисти в областта на естетичната медицина, е категоричен, че NEXT HUMAN ще помогне на следващото поколение да остарява по най-добрия и красив начин. 30-те години ще са началната точка, когато ще започва грижата за красивия външен вид. Целта е да се постигне позитивно остаряване и да се намалят отрицателните последствия, които прогресират във времето. Основна грижа на специалистите ще бъде да помогнат на пациентите да изглеждат по-млади без да са уморени, състарени и тъжни.

Да развенчаем още един мит - страха от болка в стъпалата, когато сме на високи токчета. Харесвате се с тези обувки, глезенът е фин, силуетът изящен... но това болезнено напрежение!!! Има решение - нарича се FOOT LIFT. Д-р Анелия Здравкова разяснява, че процедурата FOOT LIFT e техника, която има за цел да намали болката в предната част на крака, причинена от високи токчета. Процедурата представлява инжектиране на резорбируема хиалуронова киселина в предната част на стъпалото. Така се подобрява комфорта при стъпване само след седмица, като носенето на високи токчета става по-поносимо и болката от тях намалява. Ефектът продължава до 9 месеца.

Но нали сме жени, все ще сме недоволни... защо са ни 120 години, та дори на високи токчета, ако ще ходим с увиснала брадичка. С напредването на възрастта двойната брадичка се превръща е неизбежният враг на всяка жена. По-рано на тази проблемна зона се противодейства с мезотерапията и електролиполизата, а в близкото минало популярност придоби ултразвукът. Днес специалистите са категорични, че най-добрата технология в борбата с двойната брадичка е интралипотерапията. Тя е сигурен съюзник в борбата с локализирани мастни натрупвания двойната брадичка и липомите.