Едва ли се съмнявате в това, че когато сте намусени и недоволни сякаш се смазвате от негативизма и той ви прави още по-ниски. Защо да не събудите пантерата в себе си? Достатъчно е да се погледнете в огледалото и да стегнете плешките. Раменете ви мигновено ще се изправят. След това дълбоко вдишайте и издишайте бавно, и спокойно отпуснете раменете надолу. Добра осанка може да постигнете, ако се стегнете в кръста. Коремът ще се прибере и ще прибавите 1-2 см височина само от изправената си стойка. 

Разбира се, в гардероба разполагате и с чифт обувки с високи токчета. Те са достатъчни да повдигнат самочувствието ви. Обуйте ги и тръгнете с плавна, но стегната походка. Когато изглеждаме по-високи, изчезва впечатлението, че сме с наднормено тегло. За да отклоните вниманието от по-едрите бедра и талия, привлечете вниманието върху горната част на тялото с по-дълбоки деколтета, дълги и цветни гердани. Предпочитайте висящите обеци и тънки коланчета.

Стандартът – издължен силует, може да се "догони” с умело използване на стилистични елементи в облеклото. Силуетът се издължава с вертикални раирани десени. Не се заблуждавайте, че широките поли и рокли тип "балон” прикриват натрупванията по ханша, талията и бедрата. Напротив, те създават впечатление, от което не печелите. Силуетът ви не се издължава, нито се вталява от свободните дрехи, а само ви обезформят допълнително. Дрехите от няколко части са по-подходящи за слабите жени, за да придават повече фееричност на стегнатата фигурка.

Използвайте и косата, за да увеличите височината си. Прическа с кок или вчесване тип "италиано” са подходящият избор за визията – висока жена.