С настъпването на лятото, дрехите в гардеробите ни стават все по-феерични. Избираме прохладни материи, дължините се скъсяват... Изкуството да се справяме с жегите със стил и практичност изглежда сме го овладели. Но какво да правим с аксесоарите?

През топлите сезони аксесоарите следват тенденциите при облеклото. Те трябва да бъдат съобразени с температурите – избираме ги така, че да не утежняват визията, да бъдат леки, но и красиви. На тези условия отговаря сламата, намерила свой образ в лика на сламената шапка.

#Като за начало искаме да ви напомним, че този аксесоар освен декоративна, има и доста практична употреба. Шапките с периферии са сигурен начин да предпазим лицето си от слънчевите лъчи, които вредят на нежната кожа на лицето.

#Мит е, че сламените аксесоари имат място само и единствено на плажа. Сламените шапки успешно се съчетават и в градска среда. Те са непретенциозни – позволяват да ги комбинирате както дънки и широки панталони, така и с рокли и поли. В случай, че се спрете на модерните този сезон макси рокли, то сламата ще придаде лек бохемски нюанс. Миди полите и шапката с по-широка периферия успешно се съчетават, за да добиете по-непретенциозно, но и леко аристократично излъчване.

#Може би бихте се затруднили в комбинирането на сламената шапка с останалите аксесоари по вас. Уверяваме ви, че няма нищо сложно. Успешно е съчетанието им с обувки на платформа, които да ви придадат още капка лято. По-широката периферия на аксесоара позволява да сложите и класически токчета. Вариантите за ниски обувки за безброй – от гуменки, през еспадрили и мокасини, до сандали.

ZARA

#Дамските чанти също са необятно поле за изява – клъч, голяма кожена или велурена чанта, раница...Ако сте по-смели, можете да заложите на сламата втори път – и под формата на чанта от тази материя. И не, мястото й не е само на плажа. Творете!

MANGO

Сламените шапки идват на пазара в разнообразни цветове и модели – могат да бъдат както от светла, така и от тъмна слама. Бели ли черни. Дори двуцветни. С широка или по-тясна периферия. С панделка, орнаменти от мъниста или цветя. При избора няма как да сбъркате – той се подчинява изцяло на предпочитанията ви. Не се страхувайте да се доверите на сламата. Подходете към нея подобаващо и тя ще ви се отблагодари. Още по-подобаващо.