Смята се, че има различни видове сродни души. Някои идват единствено с цел да ни научат на нещо конкретно. Други –  за да разбият живота ни, какъвто го познаваме и да се пробудим за своя истински път. А трети се появяват в живота ни, за да се огледаме в тях и да преживеем същността. В езотеричните учения се смята, че съществуват 5 вида сродни души, които всеки от нас ще срещне в живота си. Как да ги познаем? На какво ще ни научат? Какво да очакваме? В тази статия ще се спрем на следващите три вида. 

3. Любовникът

Въпреки че всички сродни души идват в живота ви с много страст и голям интензитет, срещите с тях обикновено са относително кратки.  Сродните души имат за цел да отворят една врата за нас, да ни научат на нещо конкретно и в крайна сметка да си тръгнат, оставяйки живота ни в собствените ни ръце.

Снимка: iStock

Сродната душа, която ще наричаме тук любовикът, може да е била първата ви несподелена любов, интензивна любовна афера, която сте имали, докато сте били с друг или просто човек, с когото сте имали кратка и интензивна сексуална връзка без сериозни ангажименти. Вредки случаи динамиката на отношенията може да се трансформира и от състояние на любовници да преминете към дългосрочно съжителство.

В повечето случаи обаче тези връзки са мимолетни. Въпреки това често оставаме в добри отношения с този тип сродни души и дори оставаме приятели. Срещата е била толкова кратка, че хубавото е, че не е имало време и място за излишна драма.

Осъзнаваме и признаваме на какво ни е научил другият, и това за нас е най-важното. Тази „душевна връзка“ може да продължи цял живот, въпреки че романтичната динамика с времето ще избледнее и изчезне.

Може да се случи и обратното, ако съпротивите са твърде силни и партньорите отказват да научат уроците си. Тогава срещата приключва с много горчивина, а урокът остава да виси в пространството до … следващата среща.

4. Непознатият

Това винаги е много кратка среща с човек, който не познавате. Може да е някой, до когото сте седяли няколко часа по време на полет/пътуване или някой, с когото прекарвате само няколко часа заедно и никога повече не срещате отново. Това е някой, който въпреки мимоленото познанство остава силно усещане у вас.

Обикновено усещането е: „О! Познавам те!” Сякаш сте го виждали преди и сте сигурни в това, но не можете да се сетите откъде. Ако вярвате в минали животи, това обикновено е така. Вероятно сте се срещали и друг път – в друго време, в друг свят.

Тази среща е кратка, но много интимна. Обикновено тези хора казват нещо, което трябва да чуете в този момент. Потвърждават нещо, което сте чувствали, или ви тласкат в посока, в която трябва да вървите, но се страхувате. Знаете, че в дълбочината на душата си, че тази среща е важна, дори и да не разбирате точно по какъв начин и защо.

Вижте повече за сродните души в сайта Frida.bg.